Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Η Αθηνά Παπαφωτίου μιλά για το θέμα των γυναικοκτονιών (audio)

Η Αθηνά Παπαφωτίου φιλοξενήθηκε στο στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή «Οι μπάλαδόροι της Κυριακής» με τους Τάσο Επιτρόπου και Δημήτρη Καϊμά. Η κορυφαία Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια μίλησε για το θέμα των γυναικοκτονιών, αλλά και το ταξίδι της στην Αφρική, τι συνάντησε εκεί στη αλλά και πώς η παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού έκανε την επικοινωνία της με τα παιδιά πιο εύκολη.

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε παιδαγωγικά και αγωνίστηκε στη Γαλλία, την Ιταλία, την Πολωνία και τη Γερμανία προτού επιστρέψει στην Ελλάδα. Το 2019 με την πρώην συμπαίκτριά της, Κάρλι Σνάιντερ ίδρυσαν τη Thriboo.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, όπως το αποκαλεί η ίδια στο Equal Voice, προκειμένου να βοηθήσει παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και που στερούνται ίσων ευκαιριών. Στόχος είναι να στηρίξουν υλικά και ηθικά τα φτωχά παιδιά της Ζανζιβάρης. Η έμπειρη πασαδόρος στέκεται στο γεγονός ότι η ιδέα αυτή γεννήθηκε στη Γαλλία και εκφράζει τις αμφιβολίες της αν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα στην Ελλάδα.

 

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη (από 01:17:20 έως 01:31:00):

https://www.ertecho.gr/radio/proto/show/oi-mpaladoroi-tis-kyriakis-proto/ondemand/648285/oi-mpaladoroi-tis-kyriakis-me-ton-taso-epitropou-kai-ton-dimitri-kaima-07042024/