Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

«Ύμνοι» Μπέκαμ για το ποδόσφαιρο γυναικών

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αναφέρθηκε στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου γυναικών με αφορμή την κατάκτηση του Euro από την Αγγλία και τόνισε ότι αυτή η επιτυχία ενέπνευση μια νέα γενιά κοριτσιών στη χώρα για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Μεταξύ αυτών και η κόρη του!

«Η εξέλιξη που έχει το ποδόσφαιρο γυναικών στην Αγγλία είναι απίστευτη», δήλωσε ο Μπέκαμ στο Reuters.

«Είδαμε τι έχει κάνει αυτή η επιτυχία (σ.σ. η κατάκτηση του Euro). Έχω δει τι έχει κάνει για την κόρη μου. Η κόρη μου γύριζε κατά τη διάρκεια του Euro και έλεγε, “μπαμπά, θα με πας σε ένα από αυτά τα παιχνίδια γιατί θέλω να δω αυτές τις παίκτριες και θέλω να κερδίσουμε το Euro”. Κερδίσαμε το Euro στο δικό μας γήπεδο, στη χώρα μας και αυτό ενέπνευσε την επόμενη γενιά των ποδοσφαιριστριών, κάτι που είναι σημαντικό», πρόσθεσε ο Άγγλος σούπερ σταρ.

Μάλιστα ο Μπέκαμ έκανε λόγο για ισότητα μεταξύ των φύλων και μια ανάπτυξη η οποία μπορεί να συμβεί σε παγκόσμιο επίπεδο: «Έχω δει αυτή την ανάπτυξη και αυτό μπορεί να συμβεί σε όλο τον κόσμο. Απλώς χρειάζεται οι άνθρωποι να το υποστηρίξουν, να πιστέψουν σε αυτό, να πιστέψουν στα δικαιώματα των παιδιών και στην ισότητα των φύλων και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούν», τόνισε ο 48χρονος ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι, τονίζοντας:

«Έχω παρακολουθήσει τη γυναικεία ομάδα της Αγγλίας να παίζει πριν από 10 χρόνια μπροστά σε πιθανώς 2.000 οπαδούς και τώρα σε ένα sold out γήπεδο στο Γουέμπλεϊ. Και κάθε παιχνίδι που παίζεται στο γυναικείο πρωτάθλημα τώρα, κάθε στάδιο είναι sold out».

 

Πηγή: novasports.gr