Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

UEFA: «Το διετές Μουντιάλ αφαιρεί το μέλλον από το γυναικείο ποδόσφαιρο»

Σκληρή καταδίκη από το ευρωπαϊκό γυναικείο ποδόσφαιρο ενάντια στην πρόταση της FIFA για διετές Παγκόσμιο Κύπελλο, σημειώνοντας ότι θα έχει «έναν βαθύ αθλητικό, οικονομικό, κοινωνικό αντίκτυπο και πολλές άλλες επιζήμιες επιπτώσεις που θα αλλάξουν θεμελιωδώς την πορεία και την ανάπτυξη του παιχνιδιού των γυναικών».

 Αυτό αναφέρεται σε κοινή δήλωση της UEFA μαζί με πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

«Η συμβιωτική σχέση μεταξύ όλων των μερών του παγκόσμιου ποδοσφαίρου απαιτεί λεπτομερή και προσεκτικό προβληματισμό πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε τελική απόφαση για το μέλλον του διεθνούς ημερολογίου αγώνων ανδρών και γυναικών», αναφέρεται, προσθέτοντας στη συνέχεια τις πιθανές συνέπειες:

«Η μεταρρύθμιση θα προσθέσει επιπλέον συμφόρηση στο ημερολόγιο των ανδρών και των γυναικών με περισσότερα τουρνουά ανδρών που θα εμποδίσουν την προβολή και την ανάπτυξη των γυναικών, των συλλόγων και των εθνικών αγώνων νέων και των εθνικών πρωταθλημάτων γυναικών σε όλο τον κόσμο».

Επιπλέον, η διαδικασία θα διαταράξει «τη φιλοδοξία να δημιουργηθεί μοντέλο πλήρους απασχόλησης για γυναίκες παίκτριες και εγκαταστάσεις που προσφέρουν ένα ελίτ περιβάλλον. Υπάρχουν ακόμη πολύ λίγα επαγγελματικά πρωταθλήματα πλήρους απασχόλησης στον κόσμο ».

πηγή : amna.gr