Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ινφαντίνο: ” Έρχεται πολύ σύντομα το Women’s Club World Cup”

Ο πρόεδρος της FIFA, Gianni Infantino δήλωσε ότι  το Women’s Club World Cup έρχεται πολύ σύντομα ως μέρος ενός σχεδίου «επανάστασης» στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Equipe, ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε οτι το Women’s Club World Cup είναι κάτι που θα φέρει επανάσταση στο ποδόσφαιρο γυναικών και θα έρθει στο φως πολύ σύντομα. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της FIFA για το Women’s Club World Cup

“Το όνειρό μου είναι επίσης να δω τη δημιουργία του πρώτου Women’s Club World Cup και είναι κάτι που έρχεται πολύ σύντομα.

Θα είναι πραγματικά μια επανάσταση για το ποδόσφαιρο γυναικών. Ένα τέτοιο τουρνουά θα επέτρεπε στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες από το Women’s Champions League της UEFA να έρθουν αντιμέτωπες με ομάδες απο το Πρωτάθλημα Γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και με ομάδες από χώρες που υπάρχει ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Η εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ είναι η σημερινή παγκόσμια πρωταθλήτρια και η κυρίαρχη δύναμη στο παιχνίδι.

Ωστόσο, οι κορυφαίες ανδρικές ομάδες ποδοσφαίρου της Ευρώπης έχουν επενδύσει πολύ στις γυναικείες τους ομάδες τα τελευταία χρόνια.

Το Women’s Club World Cup θα προσφέρει την δυνατότητα στους συλλόγους από όλες τις χώρες να φτάσουν στο ψηλότερο επίπεδο, δίνοντας τους ταυτόχρονα  έναν μοναδικό αγωνιστικό χώρο για να αναμετρηθούν. ”