Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Το ποδόσφαιρο γυναικών «επί τάπητος»

Αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠΠ βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ σήμερα για να συζητήσει με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας για το ποδόσφαιρο γυναικών. Βασικοί άξονες της κουβέντας ήταν η επιβεβαίωση της κοινής προσήλωσης που υπάρχει στην πίστη και την εφαμοργή του νέου πλαισίου λειτουργίας του Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Ελλάδα, η συζήτηση του πλάνου που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και το κομβικής σημασίας ζήτημα του ασφαλιστήριου συμβολαίου των ποδοσφαιριστριών.

 

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ για την συνάντηση:

«Με αφορμή την πρόσφατη πρωτοβουλία της UEFA για την “θέσπιση των ελάχιστων προδιαγραφών λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων Γυναικών”, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ, συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και του ΠΣΑΠΠ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας, κ. Ιάκωβου Φιλιππούση, του Προέδρου του ΠΣΑΠΠ κ. Μπαντή και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου, αποτελούμενης από την κ. Έλενα Παπαδοπούλου και τον κ. Χρήστο Στάικο, υπεύθυνους ποδοσφαίρου Γυναικών, και τον κ. Αθανάσιο Μακρυνιώτη, Νομικό Σύμβουλο του Συνδέσμου, καθώς και της προϊσταμένης του Τμήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών της Ομοσπονδίας κ. Αμαλίας Θωμαΐδου.

Η ΕΠΟ και ο ΠΣΑΠΠ επιβεβαίωσαν ότι την προσήλωσή τους στην πιστή και διαρκή εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας του Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Ελλάδα, με κεντρική προτεραιότητα την αναβάθμιση της λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων στο πλαίσιο που λειτουργούν και οι αντίστοιχες των Ανδρών.

Στην αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠΠ τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο πλάνο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η Ομοσπονδία υλοποιεί ήδη νέες πρακτικές σε σχέση με την ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη των αποστολών, την αναβάθμιση των προπονητικών καμπ, την στελέχωση του προπονητικού και ιατρικού τιμ, τις παροχές προς τις ποδοσφαιρίστριες κοκ.

Ο ΠΣΑΠΠ έθεσε στη συνέχεια το κομβικής σημασίας ζήτημα της