Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Το πλάνο της European Super League για το ποδόσφαιρο γυναικών

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Α22 αποκάλυψε σήμερα το νέο πρότζεκτ της Super League, μια νέα πρόταση για τις διοργανώσεις της European Super League Ανδρών και Γυναικών. Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης καινοτόμα σχέδια για την έναρξη της κορυφαίας πλατφόρμας ροής αθλητικών αγώνων απευθείας σε οπαδούς, όπου δισεκατομμύρια οπαδοί θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά όλους τους αγώνες της Super League δωρεάν.

 

Η προτεινόμενη νέα Super League Ανδρών είναι μια δομή πρωταθλήματος χτισμένη σε μια πανευρωπαϊκή πυραμίδα και αποτελείται από 64 συμμετέχοντες συλλόγους σε τρεις βαθμίδες. Τα βασικά στοιχεία της πρότασης περιλαμβάνουν:

⦁    Οι δύο πρώτες βαθμίδες, η Star League και η Gold League, αποτελούνται από 16 συλλόγους η καθεμία, ενώ η τρίτη κατηγορία, η Blue League, αποτελείται από 32 συλλόγους.
⦁    Συμμετοχή με βάση την αθλητική αξία, χωρίς μόνιμα μέλη.
⦁    Ετήσια άνοδος και υποβιβασμός μεταξύ των πρωταθλημάτων. Η άνοδος στο τρίτο επίπεδο Blue League θα γίνει με βάση τα αποτελέσματα του εθνικού πρωταθλήματος.
⦁    Οι σύλλογοι θα παίζουν εντός κι εκτός έδρας αγώνες σε ομίλους των 8, με ελάχιστους 14 αγώνες ανά έτος.
⦁    Στο τέλος της σεζόν, η φάση των νοκ άουτ θα καθορίσει τους πρωταθλητές κάθε πρωταθλήματος και τους συλλόγους που θα ανέβουν.
⦁    Δεν θα υπάρξει αύξηση στις ημερολογιακές ημέρες των αγώνων σε σύγκριση με αυτές που προβλέπονται από τις τρέχουσες διοργανώσεις και οι αγώνες μεσοβδόμαδα δεν θα επηρεάσουν τα καλαντάρια των εθνικών πρωταθλημάτων.
⦁    Την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης, οι σύλλογοι θα επιλέγονται βάσει ενός ευρετηρίου με διαφανή και βασισμένα στην απόδοση κριτήρια.
⦁    Θα εισαχθούν αποτελεσματικοί κανόνες οικονομικής βιωσιμότητας και διαφανείς διαδικασίες επιβολής για να εξασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων συλλόγων.

Η προτεινόμενη γυναικεία διοργάνωση θα περιλαμβάνει τα ίδια βασικά στοιχεία με τα πρωταθλήματα ανδρών, συμπεριλαμβανομένων:
⦁    Λίγκες Star και Gold 16 συλλόγων η καθεμία με ομίλους των 8, εντός κι εκτός έδρας αγώνες με εγγυημένο ελάχιστο 14 αγώνες ανά έτος.
⦁    Στο τέλος της σεζόν, μια νοκ άουτ φάση θα καθορίσει τόσο τους πρωταθλητές κάθε πρωταθλήματος όσο και τους συλλόγους που θα ανέβουν.
⦁    Ετήσια άνοδος και υποβιβασμός μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων, με άνοδο στην Gold League με βάση τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στο εθνικό πρωτάθλημα.