Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Συνέντευξη / Γ. Χαραλαμπίδης: «Ο Παναθηναϊκός πάει για το πρωτάθλημα»

Εφέτος θα κοουτσάρει για ακόμη μια σεζόν την ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Παναθηναϊκού, μετρώντας τρεις συνεχόμενες ανόδους. Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, μιλώντας στο wsl.gr ξεκαθαρίζει πως «πάντα κοιτάμε την κορυφή, είναι η φύση του συλλόγου τέτοια».

 

Οι «πράσινες» θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία και φιλοδοξούν να εντυπωσιάσουν «με το καλημέρα». Μετεγγραφές, βάθος στο ρόστερ, ισχυρό brand name, αποφασιστικότητα και φυσικά ο κόσμος. Ο τεχνικός ηγέτης του «τριφυλλιού», Γιάννης Χαραλαμπίδης, θεωρεί πως «το κράμα όλων αυτών, κάνουν τον Παναθηναϊκό ισχυρό».

 

Ο κόουτς Χαραλαμπίδης μίλησε:

 

Για τους εφετινούς στόχους της ομάδας: «Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα υψηλούς στόχους. Δεν το κρύβουμε, ήρθαμε για να κατακτήσουμε τίτλους και φυσικά την κορυφή. Αυτό κάνουμε από την πρώτη μέρα που επαναλειτούργησε το τμήμα του συλλόγου. Έχουμε κάνει τρεις ανόδους. Οδηγηθήκαμε στην μεγάλη κατηγορία. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα, για τα ψηλά. Η έννοια Παναθηναϊκός είναι συνυφασμένη με το πρωτάθλημα. Έχουμε στοχεύσει για τις ψηλές θέσεις κι έχουμε βάλει τις βάσεις εδώ και δύο χρόνια. Περιμέναμε αυτή την ημέρα να παίξουμε στην Α’ Εθνική, ήταν θέμα χρόνου».

 

Για το νέο πρωτάθλημα: «Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί ενιαίο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπως και για πρώτη φορά έχει συγκροτηθεί και Λίγκα. Αυτό είναι ένα βήμα προόδου, που θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών και στην Ελλάδα. Θα δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με νέες ομάδες με ισχυρά brand name, όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός».

 

Για τον ανταγωνισμό: «Ο υγιής ανταγωνισμός είναι στοιχείο που προτάσσεται στον Παναθηναϊκό. Αυτό βοηθάει να προοδεύσουμε όλοι. Να γίνουμε καλύτεροι και να προσφέρουμε ένα ελκυστικό θέαμα. Γνωρίζουμε πως οι ομάδες φέτος θα είναι ανταγωνιστικές και τις σεβόμαστε όλες».

 

Για την κυριαρχία του ΠΑΟΚ: «Επί σειρά ετών ο ΠΑΟΚ κατακτά τους εγχώριους τίτλους και δικαίως θεωρείται η κορυφαία ομάδα. Στον Παναθηναϊκό ετοιμάζουμε ένα σύνολο που θα είναι ανταγωνιστικό και θα καταφέρει να ξεπεράσει το σπουδαίο σύνολο που διαθέτει ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο γυναικών, εδώ και είκοσι χρόνια. Δύσκολο να τον εκθρονίσεις, αλλά έχουμε δουλέψει και το πιστεύουμε. Αυτό βεβαίως μπορεί να μη γίνει άμεσα, αλλά σίγουρα σε βάθος χρόνου θα συμβεί. Άλλωστε, είπαμε πως στον Παναθηναϊκό πάντα στόχος είναι η κατάκτηση της κορυφής».

 

Για τις υπόλοιπες ομάδες: «Δεν υποτιμούμε κανένα αντίπαλο. Το σεβόμαστε και θεωρούμε πως όλες είναι άκρως υπολογίσιμες ομάδες. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κοιτάζει εφ υψηλού κανέναν».

 

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο γυναικών: «Πρώτα ξεκινάμε από τις εγκαταστάσεις. Οι ομάδες πρέπει να επενδύσουν στη τεχνογνωσία, σε ότι αφορά το staff, δηλαδή τους προπονητές, τους γυμναστές. Είναι η βάση για γίνεται καλή επαγγελματική δουλειά. Σαφέστατα και έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης».

 

Για τις διαφορές στην προπονητική, ανάμεσα σε ομάδες ανδρών και γυναικών: «Υπάρχουν ιδιαιτερότητες, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ενιαίο. Ακολουθείς το ίδιο δρόμο, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός. Οι τακτικές και η προπόνηση δεν αλλάζει. Η εμπειρία μού λέει πως οι γυναίκες μπορούν και είναι ικανές να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα και οποιοδήποτε αγωνιστικό πρότζεκτ».

 

Τα πιο σημαντικά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αναμφίβολα, η έλλειψη γηπέδων και προπονητικών κέντρων είναι γενικά ένα πρόβλημα, ίσως και το πιο σημαντικό. Ευτυχώς ο Παναθηναϊκός, έχει αγκαλιάσει το τμήμα και μας βοηθάει. Σύντομα θα κάνουμε και εμείς προπόνηση στο Κορωπί».

 

Για το πρόσφατο Μουντιάλ: «Είδαμε τα γήπεδα να γεμίζουν και θα συμβεί κι εδώ, αφού ανεβαίνει και το δικό μας επίπεδο. Παρατηρήσαμε πως οι ομάδες αγωνίζονται με μεγάλη ένταση σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Θα έλεγα περισσότερο και από αγώνα ανδρών. Αυτό μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια. Οσο αφορά το καθαρά αγωνιστικό, νομίζω πως η Ισπανία κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο (νίκησε στον τελικό την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία).

 

wsl.gr team