Το ποδόσφαιρο γυναικών είναι το μοναδικό άθλημα από αυτά που επιδοτούνται μέσω του στοιχήματος στο οποίο μειώθηκε το ποσοστό επιδότησης σε σχέση με πέρυσι!!!
Την ώρα που οι “επαγγελματίες” του χώρου προσπαθούν να πείσουν για τα βήματα που γίνονται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του ποδοσφαίου γυναικών, έρχεται η απόφαση της ΓΓΑ και του αρμόδιου υπουργείου για μείωση του ποσοστού που θα λάβει η Α Εθνική Γυναικών.
Από 8,5% που ήταν το 2025, φέτος η Α Εθνική θα λάβει 8%. Το μοναδικό άθλημα στη λίστα που μειώνεται αντί να αυξάνεται. Μια μεγάλη αποτυχία της ΕΠΟ και της Ένωσης που δεν κατάφεραν να πεισουν τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πως το ποδόσφαιρο γυναικών χρειάζεται στήριξη και όχι απαξίωση.
Σε απόλυτους αριθμούς οι αρμόδιοι θα προσπαθήσουν να πείσουν πως μοιράζουν περισσότερα χρήματα. Απο 701.104 ευρώ που ήταν το 2025, φέτος οι 13 ομάδες θα μοιραστούνε 832.000 ευρώ. Η άυξηση αυτή ωστόσο προέρχεται από την άυξηση των εσόδων από το στοίχημα, καθώς αυξήθηκε κατά πολύ ο τζίρος των στοιχημάτων στη χώρα. Συνολικά τα χρηματα που θα διατεθούν φέτος αυξήθηκαν κατά 21,21% με τις ομάδες της SuperLeague 1 να λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος, το 66% από τα 40 εκατομμύρια που αντιστοιχεί στον επαγγελματικό αθλητισμό.
Στα ταμεία των ομάδων της Α Εθνικής θα μπούνε 59.520 ευρώ, σε σύγκριση με τα περυσινά 54.311 ευρώ που έλαβαν. Βασική προυπόθεση ωστόσο είναι να δικαιολογήσουν πως το 1/3 τωνε σόδων τους προέρχεται από χορηγίες και εισιτήρια, ώστε να θεωρούνται οικονομικά βιώσιμες.
Οι ομάδες της Β εθνικής με τη σειρά τους θα λάβουν κάτι λιγότερο από 5000 ευρώ.


