Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

“Πρόκληση για περισσότερη δουλειά το Nations League Γυναικών”

Η επιτυχία που έχει το Nations League στους άνδρες οδήγησε την UEFA στην απόφαση να το εισάγει και στις εθνικές ομάδες γυναικών, αλλάζοντας τη διαδικασία των προκριματικών του EURO.

Ο Γιώργος Κυριαζής και οι παίκτριες της Εθνικής Ομάδας δηλώνουν έτοιμοι να δουλέψουν ακόμη περισσότερο ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας διοργάνωσης.

Με αφορμή τη συγκέντρωση και την πρώτη προπόνηση της Εθνικής Γυναικών ενόψει των αγώνων με την αντίστοιχη της Κύπρου στις 11 και στις 14 Νοεμβρίου στο “Γ. Καμάρας”, ο Γιώργος Κυριαζής τόνισε:


“Η UEFA εισάγει μια νέα διοργάνωση, το Nations League, μέσω της οποίας θα καθορίζεται και ποιες ομάδες θα προκρίνονται στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα είναι περισσότεροι, άρα θα αυξηθούν και οι υποχρεώσεις. Η Εθνική Ομάδα έχει δημιουργήσει μία βάση, πάνω εκεί θα κινηθούμε και δεχόμαστε ευχάριστα την πρόκληση για περισσότερη -και πιο ποιοτική δουλειά, καθώς αυτό ακριβώς σχεδιάζαμε να κάνουμε, αφού έχουμε αποφασίσει να προσπαθήσουμε σωστά και οργανωμένα να ανέβουμε επίπεδο. Περιμένω με ιδιαίτερη χαρά την κλήρωση και τα πρώτα παιχνίδια της νέας διοργάνωσης, για την οποία θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και εμπόδια και κυρίως να είμαστε όλοι στην ομάδα καλά στην υγεία μας. Τα φιλικά παιχνίδια, αρχής γενομένης αυτών με την Κύπρο, θα μας βοηθήσουν να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό και τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα”.

Από τις παίκτριες της Εθνικής μίλησε στο epo.gr η Αθανασία Μωραΐτου, η οποία τόνισε:

“Είμαι πολύ χαρούμενη, όπως κάθε φορά που βρίσκομαι στην Εθνική Ομάδα, από τη στιγμή μάλιστα που ζω και αγωνίζομαι στη Γερμανία και έρχομαι εδώ για τις συγκεντρώσεις και τους αγώνες της Εθνικής. Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, το οποίο θέλουμε να διατηρήσουμε. Το Nations League είναι κάτι καινούριο, τα παιχνίδια θα είναι περισσότερα όπως πληροφορούμαι και θα πρέπει να προετοιμαστούμε ανάλογα. Πήγαμε καλά στην προηγούμενη διοργάνωση, τα προκριματικά του ΠΚ, να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και κάθε φορά να πηγαίνουμε παραπέρα”.

Πριν την προπόνηση στον Άγιο Κοσμά πραγματοποιήθηκε Media Day της Εθνικής Γυναικών, πρώτη φορά για την εν λόγω ομάδα. Ο προπονητής και οι διεθνείς παίκτριες μίλησαν σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και στον γραπτό Τύπο, για τους στόχους της Εθνικής στην επόμενη διοργάνωση, το Nations League και για άλλα ζητήματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και του γυναικείου ποδοσφαίρου γενικότερα.