Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Πρώτη συγκέντρωση Εθνικής Κορασίδων: «Οφείλουμε να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό»

Επιστροφή στο γήπεδο και στις προπονήσεις για τα κορίτσια της Εθνικής Κορασίδων, τα οποία υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Παπακώστα, εκκινούν την προετοιμασία τους ενόψει των δύο φιλικών αγώνων με τη Σλοβακία στο γήπεδο Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη (12/09/2022 , 15:00 και 14/09/2022 11:00).

Μετά την ολοκλήρωση της εγχώριας προετοιμασίας της, η Εθνική Ομάδα θα αναχωρήσει για την Ισπανία όπου θα συμμετάσχει στον πρώτο προκριματικό γύρο (2ος όμιλος, League A) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (WU-17) 2022-2023. Στόχο της ομάδας αλλά και του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Κορασίδων, όπως δηλώνει ο προπονητής της Γιώργος Παπακώστας, αποτελεί η παραμονή στην League A του θεσμού. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπακώστα με αφορμή τη συγκέντρωση της Εθνικής Κορασίδων και τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νέα προσπάθεια της ανανεωμένης Εθνικής Κορασίδων, η οποία ξεκινάει σήμερα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας ενόψει της συμμετοχής μας στο πρώτο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα δώσουμε δύο δυνατά φιλικά με την αντίστοιχη ομάδα της Σλοβακίας, μιας ομάδας η οποία σύμφωνα και με το ranking της UEFA θα μας βοηθήσει να ανεβάσουμε το επίπεδο ετοιμότητας μας και να φορμαριστούμε ενόψει των προκριματικών στα τέλη του μήνα.

Πάντα η πρώτη χρονιά ανανέωσης των Εθνικών Ομάδων είναι δύσκολη καθώς όλοι μας βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Στόχος μας μέσα από τα φιλικά είναι να προετοιμαστούμε στο μέγιστο βαθμό πνευματικά, σωματικά και τακτικά ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαίκού Πρωταθλήματος. Προτεραιότητας μας είναι να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα κορίτσια στο πλάνο μας. Το πρόβλημα είναι ότι το τουρνουά της Ισπανίας είναι πολύ σύντομα χρονικά καθώς τα κορίτσια δεν έχουν προλάβει να προετοιμαστούν με τις ομάδες τους μιας και βρίσκονται ακόμα στο πρώτο στάδιο της φυσικής κατάστασης.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο σε αυτή την ομάδα και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κορίτσια με κεντρικό στόχο την παραμονή μας στην League A του θεσμού. Πρέπει να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να παραμείνουμε στην πρώτη κατηγορία.

Το τουρνουά στην Ισπανία έχει αρκετές δυσκολίες καθώς η κλήρωση μας έφερε στο δρόμο μας πάρα πολύ δυνατούς αντιπάλους τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε μιας και βρισκόμαστε σε χαμηλό ranking και γιατί όπως προείπαμε είναι νωρίς χρονικά στη σεζόν. Η Ισπανία είναι μια μεγάλη ομάδα, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης καθώς βρίσκεται στα υψηλότερα ranking και αποτελεί το μεγαθήριο του ομίλου.

Η Πολωνία είναι μια εξαιρετική ομάδα, την οποία αντιμετωπίσαμε και πέρυσι στο αναπτυξιακό τουρνουά του Ισραήλ όπου ηττηθήκαμε, έχει συνεχώς ανοδική πορεία και θα πλασαριστεί τα επόμενα χρόνια στο TOP -10 του παγκοσμίου ranking. Το Βέλγιο διαθέτει αρκετές ποιοτικές ποδοσφαιρίστριες και αποτελεί άλλο ένα μεγάλο εμπόδιο στο δρόμο μας στα φετινά προκριματικά. Εμείς οφείλουμε να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό και αυτό θα κάνουμε».

Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων:

Ελλάδα – Σλοβακία: 12/09/2022, (15:00), Φιλικό (Νέα Σμύρνη, Αθήνα)
Ελλάδα – Σλοβακία: 14/09/2022, (11:00), Φιλικό (Νέα Σμύρνη, Αθήνα)

Πολωνία – Ελλάδα: 22/09/2022, 12:30, 1η προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Estadi Olimpic Camilo Cano)
Ελλάδα – Βέλγιο: 25/09/2022, 12:30, 1η προκριματική Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Estadio Polideportivo Municipal Pau Gasol)
Ελλάδα – Ισπανία: 28/09/2022, 13:00, 1η προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Estadi Olimpic Camilo Cano)

Οι προπονήσεις της Εθνικής Κορασίδων θα διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

Παρασκευή 09/09/22, 18:00
Σάββατο 10/09/22, 10:30 & 18:00 απόγευμα
Κυριακή 11/09/22, 12:00
Τρίτη 13/09/22, 12:30