Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ποδόσφαιρο: Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία για το Μουντιάλ 2027

Το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία ανακοίνωσαν επίσημα κοινή πρόταση για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών το 2027. Η πρόταση, την οποία ονόμασαν BNG2027, έχει ως στόχο «να ανοίξει νέους δρόμους, διασφαλίζοντας ότι θα προσφέρει μια διοργάνωση σε επίπεδο που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του γυναικείου παιχνιδιού».

 

Όπως υπογράμμισαν, «η BNG2027 θα προσφέρει μια υλικοτεχνική οργάνωση που θα εγγυάται μια εξαιρετική εμπειρία οπαδών μέσω διαμονής και συνδέσεων μεταφοράς υψηλής ποιότητας. Οι αγώνες θα παίζονται σε μια συμπαγή περιοχή γύρω από τα σύνορα των τριών χωρών μας για περιορισμό των ταξιδιών κι επίτευξη φιλόδοξων στόχων γύρω από τη βιωσιμότητα που βρίσκεται στο επίκεντρο όλου του επιχειρησιακού και υλικοτεχνικού σχεδιασμού, για να διασφαλίσουμε ότι θα παραδώσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA 2027 που θα έχει μακροχρόνιο και θετικό αντίκτυπο στα τρία έθνη μας».

 

Οι πρόεδροι της Βασιλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Βελγίου Πασκάλ Βαν Ντάμε, της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γιουστ Σπέε και της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Μπερντ Νόιεντορφ, εξέδωσαν κοινή δήλωση, αναφέροντας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επίσημη έναρξη της πρότασης BNG2027. Μετά από μήνες προετοιμασίας, ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε την προσφορά μας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών FIFA 2027, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα προσφέρει ένα τουρνουά απαράμιλλης ποιότητας τόσο για τις συμμετέχουσες ομάδες όσο και για τους φιλάθλους από όλο τον κόσμο που αναζητούν τη μοναδική εμπειρία και τη συγκίνηση του ελίτ διεθνές ποδόσφαιρο.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια ιστορική στιγμή της ανάπτυξής του. Με βάση την ανάπτυξη που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια, είμαστε πεπεισμένοι ότι μια επιτυχημένη προσφορά της BNG2027 μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρός καταλύτης για να διασφαλίσει ότι το γυναικείο παιχνίδι μπορεί να αξιοποιήσει τις τεράστιες ευκαιρίες και δυνατότητες που υπάρχουν για να εκπληρώσουν την ανάπτυξή του σε κάθε επίπεδο, σε κάθε χώρα που οδηγεί σε ενισχυμένα επίπεδα συμμετοχής και εμβάθυνση της δέσμευσης και του ενδιαφέροντος από τους οπαδούς και τους ενδιαφερόμενους».

 

Πηγή: ΑΠΕ