Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ποδόσφαιρο: Τέσσερις οι υποψηφιότητες για το Μουντιάλ 2027

Τέσσερις προτάσεις για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2027 έχει λάβει η FIFA, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (24/04) από το ανώτατο διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου. Η απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης θα ληφθεί το Μάιο του 2024, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

 

Η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία έχουν υποβάλει πρόταση για την από κοινού διοργάνωση του τουρνουά, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες με το Μεξικό. Οι άλλες δύο χώρες που διεκδικούν το Μουντιάλ γυναικών είναι η Βραζιλία και η Νότια Αφρική.

 

Η FIFA ανακοίνωσε ότι θα στείλει τη συμφωνία προσφοράς σε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, οι οποίες θα έχουν προθεσμία έως τις 19 Μαΐου για να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους. Οι «οικοδεσπότες» θα οριστούν από το Συνέδριο της FIFA μέσω δημόσιας ψηφοφορίας στις 17 Μαΐου 2024.

 

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία συνδιοργανώνουν το τουρνουά του 2023, που ξεκινά στις 20 Ιουλίου. Οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς θα φιλοξενήσουν από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών το 2026.

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξένησαν το τουρνουά το 1999 και το 2003, αλλά όχι ως κοινή υποψηφιότητα, ενώ η Γερμανία το φιλοξένησε το 2011.

 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 θα διεξαχθεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μεταξύ 20 Ιουλίου και 20 Αυγούστου.