Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ποδόσφαιρο: Στην «πρώτη γραμμή» τα περιβραχιόνια της ΛΟΑΤΚΙ+

«Oυσιαστικός διάλογος» μεταξύ των διοργανωτών και του διοικητικού οργάνου του ποδοσφαίρου και ότι είναι πιθανό να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ικανότητα έκφρασης των παικτριών.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Football Australia είπε στον Observer ότι είναι «αρκετά σίγουρος και αισιόδοξος» ότι οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να φορούν περιβραχιόνια με ουράνιο τόξο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, μετά από συνομιλίες με τη FIFA.

Σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη, ο Τζέιμς Τζόνσον είπε ότι υπήρξε «ουσιαστικός διάλογος» μεταξύ των διοργανωτών και του διοικητικού οργάνου του ποδοσφαίρου και ότι είναι πιθανό να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ικανότητα έκφρασης των παικτριών.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, ο Τζόνσον αποκάλυψε, επίσης, ότι έγιναν συζητήσεις για να επιτραπεί η ανάρτηση σημαιών των Ιθαγενών του Πρώτου Έθνους στα γήπεδα στους αγώνες του Ιουλίου και του Αυγούστου στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, λέγοντας ότι ήταν ένα σημαντικό θέμα για τη χώρα και την ομάδα της.

 

Λύση πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο

«Είχαμε πολύ καλό διάλογο με τη FIFA και είναι σημαντικό», είπε ο Τζόνσον. «Δεν μιλούν για αυτό. Βρισκόμαστε στη μέση αυτής της διαδικασίας και είμαστε αρκετά σίγουροι και αισιόδοξοι ότι θα καταλήξουμε σε ένα καλό σημείο: ένα σημείο όπου οι παίκτριες θα έχουν την ικανότητα να εκφράζονται σε συγκεκριμένους τομείς, κάτι που κρατά τις ίδιες χαρούμενες, καθώς και την διοργανώτρια χώρα, αλλά και τη FIFA. Οπότε πιστεύω ότι θα υπάρξει λύση πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών».

Ο Τζόνσον είπε ότι μέρος των συζητήσεων περιελάβανε σχέδια που θα επιτρέψουν στις παίκτριες να φορούν περιβραχιόνια για να αντιπροσωπεύουν ορισμένα ζητήματα. «Λοιπόν, αν μιλάμε για Αυστραλίδες παίκτριες, μιλάμε προφανώς για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και τα δικαιώματα των ιθαγενών, του πρώτου έθνους, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τις παίκτριες σε όλο τον κόσμο», είπε. «Αλλά πιστεύω ότι οι παίκτριες θα μπορούν να φορούν περιβραχιόνια για ορισμένα θέματα για τα οποία θέλουν να εκφραστούν».

Ερωτηθείς ευθέως αν περίμενε να δει παίκτριες να φορούν περιβραχιόνια με ουράνιο τόξο στο τουρνουά, απάντησε: «Νομίζω ότι θα υπάρξουν, ναι».

Ο Τζόνσον ανέφερε ότι το Football Australia και το διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου ψάχνουν να βρουν τρόπους «για να διασφαλίσουν ότι υπάρχει κάποια ευελιξία με τον τρόπο εκτέλεσης των κανονισμών αγώνων» και «ποιες εξαιρέσεις θα μπορούσαν να γίνουν».

«Μιλάμε με τις παίκτριές μας για ποια θέματα μπορεί να θέλουν να εκφραστούν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι χώρες όπου η ένταξη είναι πραγματικά μέρος του DNA μας. Και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι, σε έναν αγώνα που διεξάγεται στις χώρες μας, αυτή η αξία αντικατοπτρίζει αυτό που αντιπροσωπεύει το τουρνουά».

 

Πηγή: in.gr