Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ποδόσφαιρο: «Πόρτα» της FA στις παίκτριες της Εθνικής Αγγλίας

Σύμφωνα με τον «Guardian» η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία δεν θα πληρωθεί μπόνους που σχετίζονται με την απόδοση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και οι παίκτριες πιστεύουν ότι η FA χρησιμοποιεί την εισαγωγή των ατομικών αμοιβών που καθορίζονται από τη FIFA ως δικαιολογία για να αποφύγει να δώσει τα bonus που αφορούν αποκλειστικά τη δουλειά τους για την ομοσπονδία.

 

Παλαιότερα, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία μοίραζε χρήματα στις ομοσπονδίες και ήταν στη διακριτική ευχέρεια της ομοσπονδίας αν θα έδινε κάποια από αυτά στις παίκτριες. Ωστόσο, η FIFA ανακοίνωσε ότι οι διεθνείς θα λαμβάνουν συγκεκριμένα ποσά για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με κάθε παίκτρια που θα αγωνίζεται στη φάση των ομίλων να λαμβάνει 30.000 δολάρια και τα χρήματα αυτά να αυξάνονται κατά τη διάρκεια του τουρνουά σε 270.000 δολάρια για κάθε παίκτρια της νικήτριας ομάδας.

 

Η FA είναι κατανοητό ότι θεωρεί ότι τα χρήματα που έχουν διατεθεί στις παίκτριες, τα οποία κερδήθηκαν σε συνεργασία με την παγκόσμια ένωση παικτών, Fifpro, προέρχονται από τον ίδιο… κουμπαρά χρημάτων που θα της είχαν δοθεί και από τον οποίο θα έκανε πληρωμές.

 

Το επιχείρημα της FA είναι ότι το μόνο που έκανε η FIFA είναι να καθορίσει το ποσό που πρέπει να πάει στις παίκτριες από αυτό το συνολικό χρηματικό έπαθλο για να διασφαλίσει ότι κάθε παίκτης στο τουρνουά θα πληρωθεί. Ωστόσο, το συνολικό χρηματικό απόθεμα που είναι διαθέσιμο στις ομοσπονδίες και τους παίκτες έχει αυξηθεί σημαντικά, από 30 εκατ. δολάρια σε 110 εκατ. δολάρια.

 

Είναι κατανοητό ότι ομάδες από διάφορες άλλες ομοσπονδίες με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, επωφελούνται από ρυθμίσεις μπόνους που σχετίζονται με την απόδοση και είναι ξεχωριστές από τα χρήματα της FIFA.

 

Η FIFA έχει ξεκαθαρίσει ότι η κατανομή της για τους παίκτες/παίκτριες είναι το βασικό επίπεδο και όχι το ανώτατο όριο και οι Lionesses είναι κατανοητό ότι είναι απογοητευμένες που η απόφαση ευθυγραμμίζει την FA, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι ηγέτης στη διεθνή σκηνή, με τις ομοσπονδίες που παρέχουν το ελάχιστο και όχι με εκείνες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου παιχνιδιού.

 

Οι παίκτριες της Αγγλίας λαμβάνουν 10.000 λίρες η καθεμία για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους να παρευρεθούν στο τουρνουά, σύμφωνα με όσα λαμβάνει η ανδρική ομάδα για τις οικογένειές τους γύρω από τα μεγάλα τουρνουά. Ωστόσο, τα νέα μέτρα σημαίνουν ότι οι ατομικές τους ευκαιρίες για κέρδη έχουν περιοριστεί ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού δεν μπορούν να κάνουν φυσικές εμφανίσεις για τους προσωπικούς τους χορηγούς από τις 17 Ιουνίου και δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε προωθητικές ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις 5 Ιουλίου.

 

Είναι κατανοητό ότι υπάρχει δυσαρέσκεια με την εμπορική στρατηγική γύρω από την ομάδα και έλλειψη εκτίμησης της εμπορικής τους αξίας. Ο Guardian πληροφορήθηκε ότι οι παίκτριες αισθάνονται ότι πρέπει να πάρουν θέση, παρά το γεγονός ότι τους έχουν κάνει να αισθάνονται ότι δεν πρέπει να ταράξουν τα νερά τόσο κοντά στο τουρνουά, επειδή έχουν εξαντλήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές και πιστεύουν ότι υπάρχει η ελπίδα ότι μόλις μπουν στο αεροπλάνο για την Αυστραλία την Τετάρτη, το πρόβλημα θα εξαφανιστεί.

Η FA αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

Πηγή: gazzetta.gr