Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ποδόσφαιρο: Οι Ισπανίδες ματαίωσαν την απεργία τους

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τις παίκτριες του γυναικείου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ισπανίας ματαίωσαν την απεργία τους μετά την επίτευξη συμφωνίας για τους κατώτατους μισθούς, ανακοίνωσε την Πέμπτη (14/9) η Futbol Profesional Femenino (FPF).

Οι παίκτριες ξεκίνησαν απεργία στις αρχές του μήνα, πριν από τις δύο πρώτες αγωνιστικές της σεζόν, έπειτα από το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για καλύτερες συνθήκες και αμοιβές.

«Η δέσμευση και οι επανειλημμένες προσπάθειες των συλλόγων κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας συνέβαλαν ουσιαστικά στην επίτευξη του ειρηνευτικού σεναρίου, χωρίς να χάσουν από τα μάτια τους τη βιωσιμότητα της διοργάνωσης», ανέφερε η FPF σε ανακοίνωσή της.

«Ένα σενάριο που ελπίζουμε ότι θα δείξει τον δρόμο και στους υπόλοιπους θεσμούς που αποτελούν μέρος του ισπανικού αθλητισμού και θα επιτρέψει στο εγχείρημα του γυναικείου επαγγελματικού ποδοσφαίρου να προχωρήσει».

Η FPF είναι ο οργανωτικός φορέας του κορυφαίου πρωταθλήματος του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ισπανία.

Ο ΡΟΥΜΠΙΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ
Η απεργία ξέσπασε λίγο πριν την παραίτηση του Λουίς Ρουμπιάλες, αυτή την εβδομάδα, από τη θέση του επικεφαλής της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου εν μέσω της ευρείας καταδίκης του για το φιλί που έδωσε στα χείλη της Ισπανίδας παίκτριας Τζένι Ερμόσο.

Το φιλί χωρίς τη συναίνεση της παίκτριας, κατά την τελετή απονομής μεταλλίων μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την εθνική ομάδα τον περασμένο μήνα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός Ισπανίας.

Ολόκληρη η ομάδα που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο και άλλες κορυφαίες ποδοσφαιρίστριες της Ισπανίας είχαν δηλώσει πως θα μποϊκόταραν την εθνική ομάδα γυναικών όσο παρέμενε στη θέση της η ηγεσία της εν λόγω ομοσπονδίας.

 

ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ
Τα μέρη υπέγραψαν συμφωνία για τις επόμενες τρεις σεζόν, η οποία εγγυάται κατώτατο μισθό 21.000 ευρώ για την τρέχουσα σεζόν, με δυνατότητα αύξησης στα 23.000 ευρώ ανάλογα με την αύξηση των εμπορικών εσόδων.

Ο κατώτατος μισθός για την επόμενη σεζόν θα ανέλθει στα 22.500 ευρώ, με δυνατότητα ανόδου στα 25.000 ευρώ, ενώ ο κατώτατος μισθός για την τελευταία σεζόν που καλύπτει η συμφωνία ορίστηκε στα 23.500 ευρώ, με δυνατότητα ανόδου στα 28.000 ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή