Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ποδόσφαιρο: Οδηγούνται σε απεργία οι παίκτριες της Αγγλίας

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Daily Mail», οι παίκτριες της εθνικής γυναικών της Αγγλίας, θα εξετάσουν την πιθανότητα απεργιακής κινητοποίησης, ως έσχατη επιλογή, σε περίπτωση που οι συζητήσεις με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) δεν αποδώσουν καρπούς. Πηγή κοντά στην ομάδα αναφέρει συγκεκριμένα ότι ενώ η απεργία δεν έχει ακόμα προταθεί άμεσα, οι ποδοσφαιρίστριες γνωρίζουν τις επιλογές τους εάν οι διαπραγματεύσεις με την FA δεν οδηγήσουν σε λύση. «Οι παίκτριες θέλουν να δώσουν στην FA την ευκαιρία να το λύσει εποικοδομητικά. Έχουν επίσης το… πυρηνικό όπλο να αρνηθούν να παίξουν, ωστόσο αυτό θεωρείται ως η έσχατη λύση», σημειώνεται συγκεκριμένα.

Οι Lionesses -πρωταθλήτριες Ευρώπης και φιναλίστ του Μουντιάλ Γυναικών της Αυστραλίας- την ημέρα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου αξίωναν 100.000 λίρες ανά παίκτρια αν είχαν στεφθεί παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Ως δεύτερες, είναι κατανοητό ότι θα συμφωνούσαν στο μισό περίπου ποσό. Η αμοιβή θα κάλυπτε το μερίδιό τους στα χρηματικά έπαθλα (prize money) και τα εμπορικά έσοδα. Οι διεθνείς θέλουν επίσης σαφήνεια σχετικά με τις πληρωμές τους μελλοντικά αντί να διαπραγματεύονται πριν ή μετά από κάθε τουρνουά.

Το σημαντικό είναι ότι οι παίκτριες θέλουν ένα μερίδιο από τις εμπορικές συμφωνίες της FA που χρησιμοποιούν τις Λέαινες ως αστέρια και θέλουν μια συμφωνία που θα τους επιτρέψει να εξασφαλίσουν τις δικές τους εμπορικές συμφωνίες. Τα μέλη της ομάδας έχασαν κερδοφόρες συμφωνίες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν από την FA, με τους αξιωματούχους να ανησυχούν ότι οι συμφωνίες παικτών συγκρούονται με τις δικές τους.

Πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Αγγλίδες ήταν θυμωμένες που η FA δεν ήταν έτοιμη να δημιουργήσει μια δομή, παρά το γεγονός ότι πολλά άλλα κορυφαία έθνη κατέληξαν σε συμφωνίες με τις ομάδες τους. Η αρχηγός Μιλ Μπράιτ και η υπόλοιπη ομάδα έκαναν μια δήλωση επιβεβαιώνοντας την απογοήτευσή τους. Η διαμάχη πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο κορυφώθηκε γύρω από τις δομές των μπόνους, αλλά ήταν περισσότερο αποτέλεσμα του ότι οι παίκτριες δεν ένιωθαν ότι υπήρχε ένα σωστό σχέδιο για το πώς μοιράζονταν τα οφέλη από την FA.

Η FA απέσυρε τα μπόνους για τις γυναίκες της επειδή η FIFA αύξησε τα χρηματικά έπαθλα στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο και, για πρώτη φορά, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιούσε πληρωμές απευθείας στις παίκτριες. Αλλά δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ένα σχέδιο αντικατάστασης για να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα της ομάδας, παρά το γεγονός ότι έλαβαν 2,4 εκατομμύρια £ περισσότερα χρήματα από ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών. Οι παίκτριες κέρδισαν 153.000 λίρες η καθεμία από τη FIFA.

Πηγή: gazzetta.gr