Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ποδόσφαιρο: Η UEFA δίνει 400.000 ευρώ για την Εθνική γυναικών

Το ότι η UEFA δίνει μεγάλο βάρος στο ποδόσφαιρο γυναικών είναι γνωστό. Ένα βάρος που έχει αποδώσει καρπούς, βλέποντας σε όλη την Ευρώπη γεμάτα γήπεδα. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συνεχίζει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές της και όπως ενημέρωσε και ο ΠΣΑΠΠ θα δώσει 400.000 σε κάθε Ομοσπονδία για την Εθνική ομάδα γυναικών.

 

Αναλυτικά η σχετική αναφορά του ΠΣΑΠΠ έχει ως εξής: «Σε μία σημαντική κίνηση που αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ποδοσφαίρου Γυναικών προχώρησε η UEFA και την οποία ανακοίνωσε η FIFPRO, αφού προηγήθηκε σχετική συνεργασία της FIFPRO Europe και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

 

Οπου πλέον θεσπίστηκε ένα «πλαίσιο ελαχίστων προδιαγραφών» που αφορούν τις Εθνικές Ομάδες Γυναικών, ώστε να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες, σε όλα τα επίπεδα, για τις ποδοσφαιρίστριες.

Μεταξύ άλλων περιγράφεται η υποχρέωση των ομοσπονδιών απέναντι στις ποδοσφαιρίστριες να τους παρέχουν ποιοτικές αγωνιστικές και όχι μόνο συνθήκες κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις εθνικές ομάδες.

Παράλληλα αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο οι ομοσπονδιακοί προπονητές καλούνται να υπηρετούν την βέλτιστη εξέλιξη του ποδοσφαίρου γυναικών, οι ομοσπονδίες να διασφαλίζουν τις βέλτιστες εγκαταστάσεις προπόνησης, τις πιο άμεσες διαθέσιμες διαδρομές ταξιδίων, να εφαρμόζουν, παράλληλα, πολιτικές κατά των διακρίσεων, να καλύπτουν τα έξοδα και τις αμοιβές των ποδοσφαιριστριών αλλά και να υπάρχει κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά τη μητρότητα.

Μάλιστα η UEFA θα ενισχύσει τις ομοσπονδίες με 100.000 ευρώ ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (σ.σ. 400.000 ευρώ συνολικά), με σκοπό να προσφέρει κίνητρο ώστε να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω. Για τον ΠΣΑΠΠ είναι μία πολύ σημαντική κίνηση/απόφαση που θα προσφέρει πολλά στην αναβάθμιση του Ποδοσφαίρου Γυναικών και θα επιδράσει θετικά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».

 

Ο πρόεδρος της FIFPRO Europe, Νταβίντ Τεριέ, σχολίασε τα εξής, με αφορμή την ευχάριστη αυτή εξέλιξη: «Η στενή συνεργασία μεταξύ της FIFPRO Europe και της UEFA ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση αυτής της πρωτοβουλίας ορόσημο. Είμαστε δεσμευμένοι στην περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας με την UEFA προς όφελος των παικτών. Η FIFPRO Europe παραμένει αφοσιωμένη στην προώθηση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο σύνολό της».

 

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ποδοσφαίρου Γυναικών της UEFA, Ναντίν Κέσλερ, υπογράμμισε, από την πλευρά της, πως: «Η ανακοίνωση του πλαισίου σηματοδοτεί ένα κρίσιμο ορόσημο για τις Εθνικές Ομάδες Γυναικών, που έγινε δυνατό μέσω του θετικού πνεύματος συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων».