Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Μουντιάλ: Τίτλοι τέλους για Μάρτα, Σίνγκλερ και Ραπίνο

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023 ήταν η σκηνή για να αποχαιρετήσουν τρεις σπουδαίες ποδοσφαιρίστριες, οι οποίες όχι μόνο έσπασαν ρεκόρ και κέρδισαν τίτλους, αλλά σημάδεψαν επίσης μια εποχή στην ιστορία του ποδοσφαίρου: Μάρτα Βιέρα, Κριστίν Σινκλέρ και Μέγκαν Ραπίνο.

Οι δύο πρώτες έμειναν στην ιστορία με συμμετοχή σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα Γυναικών. Η Μάρτα κατέχει τον τίτλο της πρώτης σκόρερ στα Παγκόσμια Κύπελλα (ανδρών και γυναικών) με 17 γκολ, και η Σινκλέρ, από την πλευρά της, παραμένει η παίκτρια με τα περισσότερα διεθνή γκολ στην ιστορία με 190 γκολ για τον Καναδά. Η Ραπίνο κέρδισε τίτλους, αλλά ήταν επίσης πρωταθλήτρια στον αγώνα για «Equal Pay», επιτυγχάνοντας ίσες αμοιβές για την ομάδα των ΗΠΑ.

 

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Μάρτα: 3 Κόπα Αμέρικα, 2 Ολυμπιακά μετάλλια, 1 UEFA Champions League, 6 συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα, Πρώτη σκόρερ στα Παγκόσμια Κύπελλα, 1 Χρυσή Μπάλα, 1 Χρυσή Μπάλα Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, 1 The Best κ.λπ.

Σινκλέρ: 190 διεθνή γκολ με τον Καναδά, 1 χρυσό σε Παναμερικανικούς αγώνες, 1 χρυσό και 2 χάλκινα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 6 συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα

Μέγκαν Ραπίνο: 2 Παγκόσμια Κύπελλα, 1 Χρυσό Ολυμπιακών Αγώνων, 1 Χρυσή Μπάλα, 1 Χρυσή Μπάλα Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, 1 The Best.