Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

ΗΠΑ: Μεγάλη «νίκη» της Εθνικής γυναικών και έφεση για ίσες αμοιβές

Εγκρίθηκε η συμφωνία στις ΗΠΑ που παρέχει στις ποδοσφαιρικές ομάδες γυναικών την ίδια μεταχείριση με τους άντρες, όσον αφορά τις συνθήκες πτήσης, τα ξενοδοχεία, την επιλογή τοποθεσιών και του προσωπικού.

Ο περιφερειακός δικαστής του Λος Αντζελες, Γκάρι Κλάουσνερ, ενέκρινε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το Δεκέμβριο μεταξύ της εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ και της ομοσπονδίας τους, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τους, που θα είναι ίδιες με εκείνες των ανδρών, αλλά όχι για ίση αμοιβή και έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κάνουν έφεση.

Η συμφωνία παρέχει στην ομάδα των γυναικών την ίδια μεταχείριση με τους άντρες, όσον αφορά τις συνθήκες πτήσης, τα ξενοδοχεία, την επιλογή τοποθεσιών και του προσωπικού μεταξύ άλλων. «Νομίζω ότι κάναμε ένα πρώτο βήμα για τις γυναίκες στον αθλητισμό», δήλωσε η Μέγκαν Ραπινό από τη Χάβρη, όπου βρίσκεται για το αποψινό φιλικό με τη Γαλλία.

Όμως, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Mundo deportivo, το ζήτημα των μισθολογικών ανισοτήτων παραμένει σε εκκρεμότητα.

«Σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση στο δικαστήριο για την ανισότητα των μισθών, το οποίο αγνοεί το γεγονός ότι οι γυναίκες παίκτες λαμβάνουν χαμηλότερους μισθούς από τους άνδρες για την ίδια εργασία», είπε η εκπρόσωπος της ομοσπονδίας του γυναικείου ποδοσφαίρου, Μόλι Λέβινσον.

Οι γυναίκες των ΗΠΑ, νικήτριες των δύο τελευταίων Παγκοσμίων Κυπέλλων το 2015 και το 2019, ζήτησαν αποζημίωση άνω των 66 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ομοσπονδία επανέλαβε ότι «δεσμεύεται 100% στο ζήτημα της ίσης αμοιβής».