Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Η Panini κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ με αυτοκόλλητα της Women’s Super League

Nωρίτερα μέσα στο 2023, η Panini λάνσαρε τα αυτοκόλλητα της Liga F, της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανίας. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Τώρα, έκανε το ίδιο και για τη Women’s Super League το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών της Αγγλίας!

Η FA συνεργάστηκε με την ιταλική εταιρεία αυτοκόλλητων Panini για το άλμπουμ το οποίο περιέχει σχεδόν 350 αυτοκόλλητα. Η επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Αγγλίας, Κλόε Κέλι, είπε ότι είναι μια «τεράστια στιγμή» για τις παίκτριες και θα «εμπνέει την επόμενη γενιά κοριτσιών».

«Πάντα είχα τα άλμπουμ μεγαλώνοντας, ήταν πάντα συναρπαστικό να πηγαίνω στο κατάστημα για να τα αγοράσω», είπε η 25χρονη στο Newsbeat. «Ήμουν πάντα στην παιδική χαρά του σχολείου και αναζητούσα ανταλλαγές. Το να είμαι εδώ σήμερα και να βλέπω τον εαυτό μου ως αυτοκόλλητο της Panini είναι απίστευτο. Για τα νεαρά κορίτσια τώρα να αγοράσουν αυτό το άλμπουμ με αυτοκόλλητα και να δουν τι έχουμε πετύχει είναι σπουδαίο. Μπορούν να κοιτάξουν τον εαυτό τους και να πουν: “Μπορώ να είμαι κι εγώ σε αυτό το βιβλίο με αυτοκόλλητα”».

Το WSL, το οποίο ξεκίνησε το 2011, είχε σχεδόν 100 παίκτριες που εκπροσωπούσαν τις χώρες τους στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών – τους περισσότερους από οποιοδήποτε πρωτάθλημα στον κόσμο.

Την περασμένη σεζόν η προσέλευση αυξήθηκε κατά 170% και φέτος, αυτό το καλοκαίρι, οι… πιστοί της Εθνικής Αγγλίας έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για την επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας, Νικίτα Πάρις, το να βλέπει τον εαυτό της στο άμπουμ με αυτοκόλλητα ήταν «σουρεαλιστικό».

«Θυμάμαι να ανταλλάσσω αυτά τα αυτοκόλλητα ως παιδί και να πηγαίνω στο κατάστημα για να αγοράσω ένα πακέτο», είπε. «Η εκπροσώπηση για νέες επίδοξες ποδοσφαιρίστριες είναι τεράστια».

Η Panini, η οποία δημοσιεύει άλμπουμ με αυτοκόλλητα από το 1970, δημιούργησε για πρώτη φορά μια συλλογή ποδοσφαίρου γυναικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011.

Πέρυσι, κυκλοφόρησαν την πρώτη τους γυναικεία συλλογή ποδοσφαίρου για την Liga F της Ισπανίας και έφτιαξαν επίσης ένα άμπουμ με αυτοκόλλητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών νωρίτερα φέτος στη χρονιά.