Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

H UEFA ετοιμάζει Europa League γυναικών

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν τεράστιες αλλαγές σχετικά με το ποδόσφαιρο γυναικών και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του.

Το κορυφαίο ευρωπαϊκό διοικητικό όργανο, επιβεβαίωσε ότι η μορφή για το Champions League της σεζόν 2025/26 θα αλλάξει και επίσης, ενέκρινε τη δημιουργία μιας δεύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης για γυναικεία σωματεία, και περισσότερες λεπτομέρειες ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Βασικός στόχος όλων των ενδιαφερομένων ήταν η οικοδόμηση μιας δεύτερης διοργάνωσης που θα επέτρεπε σε περισσότερους συλλόγους να αγωνίζονται στην Ευρώπη και θα παρείχε περαιτέρω κίνητρα για επενδύσεις σε εγχώριο επίπεδο.

Δεκατρείς ομάδες, οι τρίτες ομάδες στο εγχώριο πρωτάθλημα από ομοσπονδίες που κατατάσσονται στην 8-13 και οι δευτεραθλήτριες των ομοσπονδιών με κατάταξη 18-24, θα εισέλθουν απευθείας στη διοργάνωση, ενώ ένα σύστημα τροφοδοσίας από το UEFA Women’s Champions League θα δει τη νέα διοργάνωση προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία στους συλλόγους που αποκλείστηκαν στον 2ο γύρο καθώς και στις δευτεραθλήτριες και τρίτες ομάδες από τα τουρνουά του Γύρου 1.

Η δεύτερη διοργάνωση θα είναι απευθείας νοκ άουτ, που θα παίζεται παράλληλα με το Champions League γυναικών. Θα περιλαμβάνει συνολικά έξι γύρους, τους γύρους 1, 2 και τον γύρο των 16, προημιτελικούς, ημιτελικούς και τον τελικό που θα παίζονται σε δύο σκέλη (εντός και εκτός).

Η νικήτρια ομάδα θα προκρίνεται αυτόματα στον δεύτερο γύρο της διαδρομής των πρωταθλητών του UEFA Women’s Champions League της επόμενης σεζόν.

 

Πηγή: ginekio.com