Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

FIFPRO: Καταστροφικές οι επιπτώσεις του Covid-19 στο γυναικείο ποδόσφαιρο

Μια νέα έρευνα της FIFPRO φέρνει στο φώς το αντίκτυπο του COVID-19 στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο γυναικών με βάση τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από ομάδες και παίκτριες σε 62 διαφορετικές χώρες από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Οι γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά με το άθλημα του ποδοσφαίρου, έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς τους ή αναστολές εν μέσω της πανδημίας του  COVID-19 ,στο 47% των εθνών που ρωτήθηκαν από τη FIFPRO. 

Ενώ στο 40% των χωρών, οι παίκτριες δεν έλαβαν καμία υποστήριξη ψυχικής ή σωματικής φύσεως.

Το 69%  των γυναικών δήλωσε ότι η επικοινωνία από τα κλαμπ και τις Λίγκες, σχετικά με την προσωπική υγεία τους ήταν φτωχή ή πολύ φτωχή, ενώ το 84% ανέφερε ότι δεν έλαβε καμία ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η FIFPRO υποστήριξε την άποψη του να συμπεριληφθεί στα σχέδια ανάκαμψης  και το γυναικείο ποδόσφαιρο, το οποίο αναμφίβολα έχει υποστεί τεράστια ζημιά.

Σε σχετική έρευνά τον Απρίλιο του 2020 για τις επιπτώσεις του ιού στο άθλημα η FIFPRO προειδοποίησε ότι πολλές γυναίκες κινδυνεύουν να χάσουν τα προς το ζην, λόγω του παγκόσμιου lockdown του ποδοσφαίρου που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό.