Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Farias: Το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να αλλάξει νοοτροπίες

Η Janelly Farias του Μεξικού μιλάει για την εμπειρία της λόγω της Εθνικής Ημέρας Coming Out.

Πλέον η 30χρονη διεθνής και καταξιωμένη ποδοσφαιρίστρια έχει πολλούς λόγους  να χαμογελάει.

Η κεντρική αμυντικός απολαμβάνει τη ζωή παίζοντας στην  Γκουανταλαχάρα στη Liga MX Femenil και στην εθνική της ομάδα και πρόσφατα έβγαλε λόγο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη αιτία που την κάνει χαρούμενη είναι η σχέση που απολαμβάνει πλέον με τους γονείς της, οι οποίοι, μετά από πολλά δάκρυα και δοκιμασίες, δέχτηκαν τελικά το γεγονός ότι είναι γκέι. «Η οικογένειά μου με απέρριψε αρχικά. Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή μου », εξήγησε η Farias. «Έφτασα στο σημείο που έπεσα σε κατάθλιψη και άρχισα να πίνω πολύ. Δεν ήξερα τι να κάνω με τον εαυτό μου και ήθελα να αυτοκτονήσω. Πρέπει να μιλάς για αυτά τα πράγματα επειδή οι άνθρωποι φοβούνται πραγματικά να το πουν και να το αποδεχτούν ως κανονικό. Είναι σημαντικό να το βγάλεις έξω γιατί ίσως υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που πιστεύουν ότι είναι μόνοι τους όταν δεν είναι.»

Κατά τη διάρκεια αυτής της ταραγμένης περιόδου στη ζωή της είχε την υποστήριξη του μικρότερου αδελφού της, της νύφης της ,των ξαδέρφων της και φίλων της. Κανείς δεν της έδωσε περισσότερη υποστήριξη, ωστόσο, από τον μικρό της ανιψιό  Christian Emiliano.

Έφτασε σε ένα σημείο όπου είπε ” Δεν μπορώ να ζήσω έτσι. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με τη ζωή μου ως θέμα ταμπού, χωρίς να γίνω αποδεκτή, με το να μην μπορώ να φέρω μια φίλη μου στο σπίτι.  Πρέπει να  μιλήσω με τους γονείς μου. Θέλω να καταλάβουν ότι χρειάζομαι την αγάπη τους για να ζήσω ».