Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Εντυπωσιακή άνοδος στα έσοδα των συλλόγων της Women’s Super League

Σύμφωνα με ανάλυση της Deloitte, οι σύλλογοι της Women’s Super League δημιούργησαν συνολικά έσοδα 48 εκατομμυρίων λιρών (56 εκατ. ευρώ) κατά τη διάρκεια της σεζόν που ακολούθησε την εθνική γυναικών της Αγγλίας που κέρδισε το Euro 2022. Αυτό το ποσό ήταν υψηλότερο από τα 32 εκατομμύρια λίρες την προηγούμενη σεζόν και υπερδιπλάσιο σε σχέση με το 2020/21 (£20 εκατομμύρια ).

Οι τέσσερις κορυφαίοι σύλλογοι που παράγουν έσοδα – Άρσεναλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – δημιούργησαν το 66% των εσόδων για την κατηγορία των 12 ομάδων.

Η Deloitte προβλέπει ότι τα έσοδα του WSL ήταν πάνω από 50 εκατομμύρια £ (59 εκατ. ευρώ) κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023/2024, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, αλλά οι σύλλογοι δεν θα υποχρεωθούν να δημοσιεύσουν τους οικονομικούς τους λογαριασμού μέσω του Companies House μέχρι το επόμενο έτος.

Για την εκστρατεία 2024/25, την πρώτη στην οποία το WSL θα διευθύνει η NewCo και όχι η Football Associationτα προβλεπόμενα έσοδα της Deloitte είναι 68 εκατομμύρια £. (δηλαδή 80 εκατ. ευρώ).

Η Newco, όπως αποκάλυψε ο Guardian τη Δευτέρα, πρόκειται να προσλάβει τον εμπορικό διευθυντή της Chelsea Zarah al-Kudcy ως επικεφαλής εσόδων της, καθώς η οντότητα που θα διευθύνει τα δύο κορυφαία πρωταθλήματα γυναικών προσπαθεί να αυξήσει τις ροές εμπορικών εσόδων και να κάνει το επαγγελματικό τέλος του γυναικείου παιχνιδιού στην Αγγλία οικονομικά βιώσιμο.

Οι μισθοί στο WSL περιλάμβαναν το 75% των εσόδων και ανήλθαν συνολικά σε 36 εκατομμύρια £, αυξανόμενοι κατά 45% από τα 25 εκατομμύρια £ της προηγούμενης σεζόν, αλλά οι μισθοί των «μεγάλων τεσσάρων» αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ήμισυ των δαπανών του πρωταθλήματος για μισθούς. Οι απώλειες των συλλόγων WSL προ φόρων ανέβηκαν στα 21 εκατομμύρια το 2022/23, από £14 εκατομμύρια την προηγούμενη περίοδο.

Η Τζένι Χάσκελ, επικεφαλής γνώσης και διορατικότητας στον αθλητικό επιχειρηματικό όμιλο της Deloitte, δήλωσε: «Η δημιουργία μιας πιστής βάσης θαυμαστών, η συνήθης προβολή και οι ξεχωριστές εμπορικές συνεργασίες ήταν ξεκάθαρη προτεραιότητα για τους συλλόγους WSL τη σεζόν 2022-23 και η ραγδαία αύξηση των εσόδων που επιτεύχθηκε καταδεικνύει τα βήματα προόδου που έχουν γίνει. Ωστόσο, είμαστε ακόμα στους πρόποδες της ανάπτυξης στο γυναικείο παιχνίδι. Καθώς η NewCo επικεντρώνεται στην αύξηση της δημοτικότητας, των προτύπων και της προβολής του γυναικείου παιχνιδιού στην Αγγλία, η συνεργασία με συλλόγους και άλλους ενδιαφερόμενους θα είναι σημαντικό στοιχείο».

Πηγή: gazzetta.gr