Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

«Έκοψαν» την Ερμόσο από την Εθνική Ισπανίας!

Η Τζένι Ερμόσο δεν κλήθηκε στην Εθνική Ισπανίας μετά το σκάνδαλο με το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες και επιτέθηκε στην ομοσπονδία για εκφοβισμό των συμπαιτριών της.

 

Την περασμένη εβδομάδα, 15 από τις 23 αθλήτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανίας, οι οποίες κατέκτησαν το πρόσφατο Μουντιάλ στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν ότι δεν θέλουν να παίξουν για το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα, απαιτώντας ολική αναμόρφωση των ισπανικών ποδοσφαιρικών αρχών, μετά και το φιλί του πρώην προέδρου της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στην Τζένι Ερμόσο.

 

Την Δευτέρα (18/9) κλήθηκαν όλες στην Ισπανία για τους επόμενους αγώνες του Nations League, από τη νέα ομοσπονδιακή προπονήτρια, Μόντσε Τομέ, με εξαίρεση την Ερμόσο η οποία έμεινε εκτός αποστολής «για να την προστατεύσω», όπως υποστήριξε.

Η Ισπανίδα άσος της μεξικανικής Πατσούκα εξαπέλυσε επίθεση κατά της ομοσπονδίας και εξέφρασε την υποστήριξή της στις συμπαίκτριες της, γράφοντας σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Οι παίκτριες είναι πολύ ξεκάθαρες ότι αυτή είναι μια άλλη στρατηγική διχασμού και χειραγώγησης για να μας εκφοβίσει και να μας απειλήσει με νομικές επιπτώσεις και οικονομικές κυρώσεις».

Αντιδρώντας στα σχόλια της νέας προπονήτριας της εθνικής ομάδας η Ερμόσο αναρωτήθηκε: «Να με προστατέυσετε από τι ή από ποιον;» τονίζοντας ότι οι ίδιοι που αναζητούν εμπιστοσύνη στην ομοσπονδία «δημοσιεύουν λίστα με παίκτριες που ζήτησαν να μην κληθούν».

 

Οι Ισπανίδες διεθνείς έχουν κληθεί να βρίσκονται σήμερα στην Μαδρίτη και σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα και δύο έως δεκαπέντε χρόνια αναστολή της άδειας τους από την Ομοσπονδία.