Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Εγκρίθηκε η άδεια μητρότητας στις γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο (video)

Οι γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, θα δικαιούνται πλέον, άδεια μητρότητας, σύμφωνα με νέους κανονισμούς που εγκρίθηκαν από τη FIFA την Παρασκευή  4 Δεκεμβρίου.

Το διοικητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, είχε ανακοινώσει απο τις 20 Νοεμβρίου ένα πακέτο μέτρων που στοχεύουν στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων σε παίκτριες που θέλουν να γίνουν μητέρες και χθες εγκρίθηκαν και επίσημα.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς κάθε γυναίκα που ασχολείται με το ποδόσφαιρο θα δικαιούται άδεια 14 εβδομάδων και η ομάδα στην οποία αγωνίζεται, θα είναι υποχρεωμένη να την επανεντάξει αμέσως μετά, παρέχοντάς της παράλληλα επαρκή ιατρική υποστήριξη.

Ο πρόεδρος της FIFA , Τζάνι Ινφαντίνο, δήλωσε τα εξής:

«Εάν θέλουμε να ενισχύσουμε με σοβαρότητα το γυναικείο ποδόσφαιρο, πρέπει να εξετάσουμε όλες αυτές τις πτυχές.

Οι γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο, πρέπει να έχουν σταθερότητα στην καριέρα τους και αν λάβουν άδεια μητρότητας, δεν θα πρέπει να ανησυχούν για το πότε είναι έτοιμες να παίξουν ξανά.

Οι προπονητές αναπτύσσουν τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε ποδόσφαιρο κι εμπνέουμε τους παίκτες. Χρειάζονται ασφάλεια εργασίας και έχουμε καθιερώσει ελάχιστα πράγματα για την προστασία τους. »

Aκολουθεί το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του προέδρου της FIFA.