Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Τζόρι Ντέιβiς: ”Πώς μπορώ να εμπνεύσω την επόμενη γενιά όταν θεωρούν τον αθλητισμό μας ερασιτεχνικό;”

H Τζόρι Ντέιβις είναι μια απο τις πολλές αθλήτριες που μέσω των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνει συνεχώς την αγανάκτησή της για την διάκριση που γίνεται ανάμεσα στο αντρικό και το γυναικείο πρωτάθλημα. 

Η Αμερικανίδα σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού φανερά απογοητευμένη στέκεται  στο πως με γνώμονα την σημερινή κατάσταση που βιώνει ο γυναικείος αθλητισμός  θα μπορέσει να εμπνεύσει την επόμενη γενιά νεαρών κοριτσιών που θέλουν να παίξουν μπάσκετ, όταν αυτό που κάνει εδώ και μια δεκαετία θεωρείται στη χώρα μας ερασιτεχνικό.

Αναλυτικά η δημοσίευση της Τζόρι Ντέιβις:

Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου 10 χρόνια πρίν , νόμιζα πως ήμουν επαγγελματίας.

Τώρα το έτος 2020 ήρθα αντιμέτωπη με μια θλιβερή αλήθεια για το τοπίο του γυναικείου μπάσκετ στο εξωτερικό.

Δεν είμαι επαγγελματίας.

Και είμαι γυναίκα, που για κάποιο λόγο δεν αξίζω τα ίδια ΒΑΣΙΚΑ δικαιώματα με τους αδελφούς μου που επίσης αγωνίζονται. Συμφωνήσαμε να ακολουθήσουμε τα ίδια πρωτόκολλα. Πού είναι λοιπόν το πρόβλημα;

Πώς μπορώ να εμπνεύσω την επόμενη γενιά νεαρών κοριτσιών που θέλουν να παίξουν μπάσκετ, όταν οι ηγέτες της βιομηχανίας και οι αληθινοί χορηγοί θεωρούν τον αθλητισμό μας ερασιτεχνικό; Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν επίσης.

Αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και δεν ανήκει μόνο σε αυτή την σεζόν. Αυτή η κατάσταση αποκαλύπτει ένα σημαντικό ζήτημα στον αθλητισμό στο εξωτερικό. Γυναικεία ισότητα. Στέκομαι δίπλα στις ελληνίδες αδελφές μου από την εθνική ομάδα που έχουν κάνει μια εκστρατεία για να σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό.