Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Συνέντευξη / Πρέκας: «Δυνατά φιλικά για να είμαστε έτοιμοι…»

Πάτησε παρκέ η Εθνική Γυναικών ξεκινώντας την προετοιμασία της ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2023 που θα διεξαχθεί σε Σλοβενία και Ισραήλ 15-25 Ιουνίου.

 

Μιλώντας στο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) για το ξεκίνημα της προετοιμασίας ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πρέκας ανέφερε… «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για να έρθει αυτή η στιγμή, να ξεκινήσουμε δηλαδή την προετοιμασία μας για το Ευρωμπάσκετ. Έχουμε πολλή μεγάλη όρεξη και ανυπομονούμε να μπούμε στο γήπεδο και να δουλέψουμε σκληρά. Αν είμαστε υγιείς και δουλέψουμε σκληρά πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολλή καλή πορεία. Γνωρίζουμε τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιχνιδιού. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα στοιχεία για να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα στους αγώνες του ομίλου».

 

Το ζητούμενο για την Εθνική Γυναικών είναι ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωμπάσκετ με τον Πέτρο Πρέκα να εξηγεί. «Είναι νωρίς να το πούμε αυτό, γιατί πρέπει να δούμε τις ομάδες και πως θα παρουσιαστούν στο γήπεδο. Στις εθνικές ομάδες υπάρχουν ιδιομορφίες και πολύ μεγάλες μεταβολές. Πρέπει να δούμε τι ρόστερ θα έχουν οι αντίπαλοι, τον τρόπο παιχνιδιού τους, αλλά και τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού και μετά να κάνουμε μια εκτίμηση. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

 

Τέλος αναφέρθηκε και στα φιλικά προετοιμασίας τονίζοντας χαρακτηριστικά… «Επιλέξαμε να δώσουμε δυνατά φιλικά και θα αντιμετωπίσουμε ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως Τουρκία, Βέλγιο, Ιταλία. Το κάνουμε αυτό ώστε να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα. Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Θέλουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα ώστε να είναι έτοιμη στις 15 Ιουνίου».