Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Σταμολάμπρου: «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης σε άμυνα και επίθεση»

Το Ευρωμπάσκετ βρίσκεται προ των πυλών για την Εθνική Γυναικών που συνεχίζει την σκληρή δουλειά στο γήπεδο.

Η πρόκληση είναι μεγάλη για τις διεθνείς αθλήτριες με την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου να μην βλέπει την ώρα να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Βαλένθια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η 25χρονη γκαρντ στην σελίδα της ΕΟΚ

«Είμαι ανυπόμονη να ξεκινήσουν οι αγώνες. Περιμένω να έρθει η μέρα να μπούμε στο αεροπλάνο για Βαλένθια. Δεν θεωρώ ότι έχουμε άγχος ή πίεση  Είμαστε μια νέα ομάδα η οποία θα κάνει ό,τι καλύτερο και θα δίνει το 100% στο παρκέ»

Όπως είναι φυσικό η συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ ξυπνά ευχάριστες μνήμες από το 2017.

«Δεν περίμενα στην πρώτη μου συμμετοχή σε Ευρωμπάσκετ να έχουμε μια τόσο μεγάλη επιτυχία και να περάσουμε στα ημιτελικά. Θυμάμαι να προσπαθώ να απορροφήσω κάθε δευτερόλεπτο από όσα γινόταν στους αγώνες και στις προπονήσεις.  Είναι τεράστια ευκαιρία να αγωνιστεί κανείς σε μια τέτοια διοργάνωση. Και σίγουρα την πορεία μας το 2017 και τις εμπειρίες που αποκομίσαμε θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό για το φετινό Ευρωμπάσκετ. Χωρίς αυτό βέβαια να μας γεμίζει πίεση, ότι η Εθνική θα πρέπει να πετύχει κάτι ανάλογο. Είμαστε ομάδα με νεαρές παίκτριες».

Στην ερώτηση πώς βλέπει η ίδια τον εαυτό της τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη της συμμετοχή σε Ευρωμπάσκετ ανέφερε:

«Έχω ωριμάσει μπασκετικά και η σκυτάλη έχει περάσει πλέον σε εμάς. Θεωρώ πως έχω δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια και είμαι έτοιμη να ανταποκριθώ στον ρόλο που θα μου δώσει ο προπονητής».

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε και για τα φιλικά με την Ουγγαρία λέγοντας πως η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

«Θετικά είναι τα πρώτα συμπεράσματα. Είδαμε τι κάνουμε σωστά και τι λάθος στο παρκέ. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης σε άμυνα και σε επίθεση. Σίγουρα θα δούμε τα λάθη μας προκειμένου να τα βελτιώσουμε τις επόμενες ημέρες και να είμαστε έτοιμες για το Ευρωμπάσκετ. Έχουμε πολλά και δυνατά φιλικά μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων που θα μας βοηθήσουν».