Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Restart με νέο σύστημα διεξαγωγής για την Α1 Γυναικών

Οι ομάδες της Α1 Γυναικών ετοιμάζονται να ριχτούν εκ νέου στη μάχη των παρκέ και το restart θα συνδυαστεί με νέο σύστημα διεξαγωγής.

Οι ομάδες είναι έτοιμες να ξανά μπούν σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά από διακοπή πολλών μηνών, όμως η είσοδός τους θα γίνει διαφορετικά.

Συγκεκριμένα το νέο σύστημα διεξαγωγής, θα αλλάζει την εικόνα σχετικά με τα πλέι-οφ και την μάχη του τίτλο καθώς το πρωτάθλημα δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί στις 18/5, επειδή απομένουν ακόμα 19 αγωνιστικές, οκτώ για τον πρώτο γύρο και άλλες έντεκα για τον δεύτερο.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παρουσίασαν το νέο τρόπο διεξαγωγής αλλά πρέπει να συμφωνήσουν και οι άλλες ομάδες του πρωταθλήματος  ή να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση του αρμόδιου υπουργού.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής:

  • Προτείνεται να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος με όσες ομάδες είναι διατεθειμένες και μπορούν να αγωνιστούν.
  • Στη συνέχεια προβλέπεται να συνεχιστεί ο δεύτερος γύρος μόνο με τις ομάδες από την 1η μέχρι την 6η θέση. Οι υπόλοιπες ολοκληρώνουν αυτόματα την σεζόν, αφού δεν θα υπάρξει και υποβιβασμός.
  • Οι πέντε αγώνες στον δεύτερο γύρο θα καθορίσουν και την εικόνα των πλέι-οφ, στα οποία θα λάβουν μέρος οι ομάδες από την 1η μέχρι την 4η θέση.
  • Εκεί θα μεταφέρουν τα αποτελέσματά τους και αν κάποια έχει συμπληρώσει τις δύο νίκες που απαιτούνται για την πρόκριση από τις προηγούμενες αναμετρήσεις, τότε αυτόματα θα περάσει στον τελικό.
  • Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος απαιτούνται τρεις νίκες.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 18/5, ενώ η αρχή θα γίνει στις 3 Μαρτίου με το ματς ΠΑΟΚ – ΕΦΑΟΖ, που είχε αναβληθεί λίγο πριν την διακοπή. Στη συνέχεια θα έχουμε την πρώτη αγωνιστική του restart.