Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Παολίνα Οχέντα: Το 11χρονο κορίτσι-θαύμα του Μπάσκετ!

Η Παολίνα Οχέντα άρχισε να παίζει μπάσκετ όταν ήταν μόλις 3 ετών και προπονήσεις ξεκινήσε στα 5 της. Σήμερα στα 11 της χρόνια σημείωσε 93 πόντους σε 20 λεπτά σε έναν αγώνα κατηγορίας παίδων που έγινε στην πόλη Eldorado (Αργεντινή).

Η παίκτρια οδήγησε σε νίκη την ομάδα της Ελ Κοατί εναντίον της Oberá Tenis Club με 108-107, στο τουρνουά PreFederal U-13 στην επαρχία Misiones.

Η Παολίνα μπορούσε να παίξει μόνο δύο δεκάλεπτα γιατί στην Αργεντινή είναι το μέγιστο που επιτρέπουν στην κατηγορία των παίδων ώστε τα λεπτά να μοιράζονται σε όλους τους παίκτες. Στο πρώτο δεκάλεπτο που έπαιξε (το δεύτερο) πέτυχε τους 38 από τους 41 πόντους της Ελ Κοατί, ενώ στο δεύτερο που έπαιξε (το τέταρτο) πέτυχε τους 55 από τους 57 πόντους της ομάδας της!

Η 11χρονη αθλήτρια πρόσθεσε τους 93 πόντους της με 38 καλάθια δίποντων, 5 τρίποντα και 2 ελεύθερες βολές. «Μου το είπαν οι συμπαίκτριές μου, αλλά για μένα έγινε κάποιο λάθος, δεν τους πίστεψα», εξομολογήθηκε η ίδια σε δηλώσεις της στο «Canal 12 de Misiones» για τους 93 πόντους της.

Ο Σίλβιο Οχέντα, πατέρας και προπονητής της εξήγησε σε δηλώσεις που αναπαράγει το Infobae ότι «Της είπα να μπει και να κάνει αυτό που ξέρει, τίποτα περισσότερο… Θέλει απλώς να διασκεδάσει, αγαπά το μπάσκετ και τα ζει όλα αυτά κανονικά».

Pηγή: gazzetta.gr