Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Μπάσκετ / συνέντευξη: Ο Κόμης για το θρίαμβο του Κρόνου Γέρακα

Ο Κρόνος Γέρακα στέφθηκε κυπελλούχος στην ΕΣΚΑ Γυναικών και ο προπονητής της αθηναϊκής ομάδας, Νίκος Κόμης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή του ιντερνετικού ραδιοφώνου της ΕΟΚ, «Κάθε πόλη μια μπασκέτα», με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

 

Μεταξύ άλλων ο κόουτς Κόμης μίλησε:

Για το Final-4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑ, το οποίο κατέκτησαν: «Είναι η 1η μας συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου και ο 1ος μας τίτλος. Έγινε μια εξαιρετική διοργάνωση στο Final-4 του Κυπέλλου και θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ΕΣΚΑ για τη διοργάνωση. Παρ’ ότι ήταν και δύσκολο το τριήμερο λόγω της κορύφωσης της αποκριάς, είχε και αρκετό κόσμο. Στον τελικό ήταν περίπου 500-600 άτομα, οργανωμένες ομάδες, υπήρχε νωρίτερα ένα πολύ ωραίο event 3×3 με παιδιά των ακαδημιών των ομάδων που συμμετείχαν στο Final-4 και του Εύνικου. Πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια, πολύ υψηλό το επίπεδο, πολύ «κλειστά» παιχνίδια. Και τα δύο δικά μας παιχνίδια ήταν «κλειστά», τα οποία βέβαια ελέγχαμε, η διαφορά μειώθηκε, αλλά είχαμε καλύτερες επιλογές στο τέλος, παίξαμε καλύτερη άμυνα, βρήκαμε μεγάλα σουτ μπροστά και κερδίσαμε και κερδίσαμε αμφότερα. Η διαφορά των 9 πόντων στο ένα παιχνίδι και των 13 στο άλλο είναι πλασματικές, γιατί έγιναν στο τέλος. Βέβαια και στα δύο παιχνίδια ήμασταν συνεχώς μπροστά, σε κανένα απ’ τα δύο δε βρεθήκαμε ποτέ πίσω».

Για τον επόμενο στόχο του Κρόνου: «Πλέον η όρεξη “ανοίγει”. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ φέτος, είναι διαφορετικό το format, με περισσότερες ομάδες και πάμε μέχρι το τέλος του Μαΐου. Αυτήν τη στιγμή είμαστε μέσα στην τετράδα που θα πάει στα play-off και θέλουμε να διατηρηθούμε εκεί. Υπάρχουν 6 ομάδες, οι τέσσερις που είμαστε αυτήν τη στιγμή και ο Άρης Χολαργού με τον Προμηθέα, οι οποίες θα είναι πιστεύω οι 6 ομάδες που θα δώσουν τη “μάχη” μέχρι το τέλος για να μπουν στην τετράδα. Ο πρώτος στόχος είναι να είμαστε στην τετράδα και από ‘κει και πέρα να ‘μαστε υγιείς και ό,τι καλύτερο προκύψει. Ό,τι μπορούμε να διεκδικήσουμε είναι ευπρόσδεκτο, χωρίς να λέμε ότι είναι αυτοσκοπός. Δε βγαίνουμε έξω απ’ το στόχο και το πλάνο μας, συνεχίζουμε πάνω σ’ αυτό».

Για τον Κρόνο Γέρακα: «Είμαι εκεί απ’ το 2018-19, αλλά την πρώτη χρονιά ήμουν μόνο στις κορασίδες, γιατί παράλληλα βρισκόμουν στο γυναικείο της ΑΕΚ Περιστερίου. Για ν’ αφήσω την ομάδα της ΑΕΚ, στην οποία βρισκόμουν 4 χρόνια και πηγαίναμε πολύ καλά, με εξιτάρισε το γεγονός ότι ήταν η ομάδα της γειτονιάς μου, γιατί μένω εδώ, η πρόταση ήταν πάρα πολύ καλή, αλλά κυρίως το όραμα, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες ταυτίζονται με τα δικά μου οράματα. Μ’ αρέσει το αναπτυξιακό κομμάτι, ο Κρόνος είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα brand names στις αναπτυξιακές ομάδες σε όλη την Ελλάδα και συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει ιδρυθεί το 2007 σαν μπάσκετ γυναικών, υπάρχουν δύο άνθρωποι που «τρέχουν» την ομάδα εξ αρχής απ’ την πρώτη μέρα, ο κύριος Στεργίου και ο κύριος Αγιάσογλου, με τους οποίους έχουμε κοινά «θέλω», οράματα, στόχους, φιλοδοξίες και το κυριότερο είναι ότι είχαν εμπιστοσύνη σε όλα αυτά. Πάνω σ’ αυτό το κομμάτι προχωράμε βήμα-βήμα και νομίζω ότι το αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα θα μάς δικαιώσει».