Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Κατερίνα Τσιμπίδη: Η πορεία στο Μπάσκετ και ο σημερινός αγώνας

Σήμερα έλαβε χώρα στο γήπεδο “Δημήτρης Κάλτσας” ο αγώνας της 2ης αγωνιστικής του κυπέλλου μπάσκετ , Αθηναϊκός – Φοίνικας Πειραιά με τελικό σκόρ 64-73 υπέρ του Φοίνικα.

Στη λήξη του αγώνα η Κατερίνα Τσιμπίδη παραχώρησε στο wsl.gr μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης. Μας μίλησε για την πορεία της στο μπάσκετ, για τον σημερινό αγώνα και για την ομάδα της  που αγωνίζεται στην Α2.

Ευχαριστούμε πολύ στην Κατερίνα για αυτή την συζήτηση.

Κατερίνα ας κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το μπάσκετ και σε ποιές ομάδες έχεις αγωνιστεί;

«Ξεκίνησα στα 10 μου, τώρα είμαι 20 άρα μια δεκαετία . Πρώτος μου σταθμός ο ΑΟ Ταταύλα στον Άλιμο, όπου έπαιζα σε ομάδα με αγόρια δεν υπήρχε καν γυναικείο τμήμα. Συνέχισα στον Κρόνο Δημητρίου για τα επόμενα χρόνια και τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζομαι στον Αθηναϊκό.»

Πως και καταστάλαξες σε 3 ομάδες; 

«Απο την πρώτη μου ομάδα έφυγα επειδή ήταν μόνο αγόρια, γενικά τότε υπήρχαν ελάχιστες ακαδημίες γυναικών.  Μετά βρήκα τον Κρόνο, στον οποίο αγωνίστηκα 6 χρόνια . Έμεινα ευχαριστημένη, υπήρχε οικογενειακό κλίμα , αλλά χρειάζεσαι μια αλλαγή. Τότε μου έγινε πρόταση  απο τον Αθηναϊκό και είπα το ναι. »

Πιστεύεις οτι στον Αθηναϊκό και γενικά στο γυναικείο μπάσκετ σας αντιμετωπίζουν σαν επαγγελματίες παίκτριες;

«Ο Αθηναϊκός είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία , είναι η μοναδική ομάδα που έχει πάρει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ελλάδα, επίσης έχει μπεί σε ρεκόρ Γκίνες, με 105 σερί νίκες και 1 triple Crown. Συνεπώς είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα που μας αντιμετωπίζει όλες με σωστό και επαγγελματικό τρόπο. 

Γενικά όμως δεν είναι παντού έτσι. Αν συγκρίνουμε την οργάνωση μιας αντρικής ομάδας με μιας γυναικείας θα παρατηρήσουμε οτι το χάσμα μεταξύ τους είναι πολύ μεγάλο.»

Θεωρείς  δηλαδή  οτι είστε “αδικημένες” συγκριτικά με τις αντίστοιχες αντρικές ομάδες της κατηγορίας σας; 

«Ναι, θεωρώ οτι είμαστε αδικημένες σε σχέση με το αντρικό. Αλλά απο την άλλη θεωρώ πως είναι λίγο δικαιολογημένο απο την στιγμή που το αντρικό έχει περισσότερες διακρίσεις. Πιστεύω ότι αν δεν επενδύσει και δεν πιστέψει κάποιος και στο γυναικείο τμήμα δεν θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. »

Λειτουργούν σωστά οι υποδομές; 

«Είναι αρκετά ανοργάνωτες, δεν έχουν ως πρώτο στόχο να φτιάξουν μια σωστή αθλήτρια , αλλά να πάρουν όσο περισσότερα μπορούν απο την παίκτρια, δίχως να ενδιαφερθούν για την μακροχρόνια πορεία της.»

Ποιός είναι ο φετινός στόχος της ομάδας; 

«Το μότο της ομάδας μου είναι ”Παιχνίδι με παιχνίδι” . Στόχος μας είναι κάθε φορά να βελτιωνόμαστε χωρίς να έχουμε θέσει κάποιο ταβάνι. Έχουμε κληρωθεί σε έναν αρκετά ανταγωνιστικό όμιλο όπου η πληθώρα των ομάδων είναι αρκετά έμπειρες με χρόνια στην Α2.»

Όσον αφορά στον σημερινό αγώνα και τον αποκλεισμό , πως το διαχειρίζεστε; 

«Η αλήθεια είναι οτι ήρθε πιο νωρίς απο οτι το περιμέναμε, αλλά συνεχίζουμε για τον πρωταρχικό στόχο της ομάδας που είναι το πρωτάθλημα. Παίξαμε με μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα που δεν θα την ξανά αντιμετωπίσουμε καθώς είναι σε άλλο όμιλο. Γενικά έχει αρκετές έμπειρες αθλήτριες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε ομάδες υψηλού επιπέδου. Είναι μια ομάδα που ο βασικός σκελετός αγωνίζεται χρόνια μαζί, είναι μια δεμένη ομάδα.

Αντίθετα εμείς είμαστε μια νεανική ομάδα αλλά με μεγαλύτερη όρεξη και πάθος για το μπάσκετ.  Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ήταν ντέρμπι καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού με τελικό σκόρ 64-73. 

Στόχος μας  είναι το πρωτάθλημα, που ξεκινάει στις 18 Οκτωβρίου. Πρώτος μας αντίπαλος είναι η ΑΕ Σαντορίνης που ανέβηκε φέτος στην Α2, αλλά είναι μια πολλά υποσχόμενη ομάδα και έχουν επενδύσει αρκετά πάνω της. »