Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Η απάντηση του Σπόρτινγκ για την αποχώρησή απο το πρωτάθλημα

Το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Γυναικών επέστρεψε στην δράση, χωρίς την παρουσία Σπόρτινγκ και Κρόνου. Η ομάδα του Σπόρτινγκ με ανακοίνωσή της εξηγεί τους λόγους που επέλεξε να μην συνεχίσει την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα. 

Η διοίκηση του Σπόρτιγκ πήρε θέση και εξήγησε τους λόγους που την έκαναν να αποφασίσει την αποχώρηση της ομάδας από την φετινή σεζόν στην Α1 Γυναικών, ρίχνοντας ευθύνες για την μη τήρηση της συμφωνίας με τον Σύλλογο στον Βασίλη Γιαπαλάκη και στην απουσία της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σπόρτιγκ:

Προς ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου του Συλλόγου και κατ επέκταση ολόκληρου του φίλαθλου κοινού όσον αφορά στην απόφαση της ΕΟΚ για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών που πάρθηκε την 1/3/21.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια αναζήτησης,  ήρθαμε τελικά σε επικοινωνία με τον κύριο χορηγό, κύριο Βασίλη Γιαπαλάκη, ο οποίος δυνάμει συμφωνίας, είχε αναλάβει την πλήρη ευθύνη συγκρότησης και συμμετοχής  της  Γυναικείας Ομάδας Καλαθοσφαίρισης, στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, προκειμένου να προβεί άμεσα, σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες και να κατεβάσει την Ομάδα στο Πρωτάθλημα, δεδομένης της επανέναρξής του από την ΕΟΚ.

Πλην όμως, με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση, ο κ. Γιαπαλάκης,  όλως αιφνιδιαστικά μας  ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει την συμμετοχή του και τις εν γένει υποχρεώσεις του προς την Γυναικεία Ομάδα , όπως είχε εξ αρχής αναλάβει,  αφήνοντας έτσι το Γυναικείο Τμήμα Καλαθοσφαίρισης , τις Αθλήτριες και τον  Σύλλογο εκτεθειμένους.

Παρόλο που ο χρόνος που είχαμε στην διάθεση μας ήταν ελάχιστος εμείς πράξαμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό ώστε να βρούμε λύση και να πάρουμε μέρος στο πρωτάθλημα.

Λόγω της πανδημίας ζητήσαμε βοήθεια και από την ΕΟΚ αλλά και από την Πολιτεία χωρίς  όμως να λάβουμε  οποιαδήποτε ανταπόκριση. Ως εκ τούτου, την παρούσα χρονική στιγμή, δεν κατέστη δυνατόν να βρούμε τους απαραίτητους πόρους ώστε να κατέβει η ομάδα στο Πρωτάθλημα.

Μετά από αυτά δηλώνουμε στο  κόσμο του Σωματείου μας, τη μεγάλη λύπη μας για την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη και δηλώνουμε ότι   θα συνεχίσουμε  με όλες τις δυνάμεις μας, όπως κάναμε επί σειρά ετών, για το καλό του Συλλόγου μας, τους αθλητές  και τις αθλήτριες, αλλά και τους γονείς αυτών, που με τόση αγάπη στηρίζουν το Σύλλογο και συμπορεύονται μαζί μας.

Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας απέναντι σε αυτούς που αθέτησαν την συμφωνία με αποτέλεσμα την μη συμμετοχή μας στην συνέχεια του Πρωταθλήματος.