Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Γέμελος: «Είμαι εδώ, γιατί θέλω να είμαι εδώ» (video)

Η ομογενής γκαρντ, Τζάκι Γέμελος, μετά από μια μικρή επέμβαση στο πόδι είναι και πάλι έτοιμη να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πετύχει τους στόχους του στις δύο κρίσιμες αναμετρήσεις με την Ισλανδία στις 4/2 και τη Βουλγαρία στις 6/2. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις της στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας:

Η Τζάκι Γέμελος έχει περάσει πολλές δύσκολες στιγμές στην καριέρα της. Σοβαροί τραυματισμοί και χειρουργεία που θα είχαν γράψει τίτλους τέλους στην καριέρα των περισσότερων αθλητών, για την Γέμελος ήταν υψηλά εμπόδια τα οποία ξεπέρασε, προσπέρασε και βρήκε πάλι το δρόμο της προς το παρκέ. Ευρώπη και τελικά ένα μεγάλο όνειρο που έγινε πραγματικότητα σε αυτή την ιδιαίτερη χρονιά του κορονοϊού: Το WNBA.

Και πάντα, η Εθνική Ομάδα. Η Γέμελος είναι και πάλι εδώ μετά από μια μικρή επέμβαση στο πόδι και έτοιμη να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πετύχει τους στόχους του. Έχει αποδείξει άλλωστε τόσα χρόνια πως δεν μπορεί να πει «όχι» στο μπάσκετ.

-Πώς βλέπεις την υπόθεση πρόκριση για την Εθνική Ομάδα;

«Για μένα, νομίζω πως είμαστε σε μια καλή θέση. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, εξαρτάται από διαφορετικές ομάδες στο Ευρωμπάσκετ. Φέραμε τον εαυτό μας σε αυτή τη θέση. Χάσαμε δύο φορές από τη Σλοβενία, πολύ καλή ομάδα, αλλά αν πάρουμε δύο νίκες σε αυτό το παράθυρο, θα είμαστε εντάξει και θα βρεθούμε στο Ευρωμπάσκετ και είμαι ενθουσιασμένη γι’ αυτό. Έχουμε πολλά από τα κομμάτια του παζλ σε αυτήν την προκριματική φάση και είμαι ενθουσιασμένη και πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ και απλά ενθουσιασμένη που άρχισα να παίζω και θα πάμε Σλοβενία».

-Είχες έναν τραυματισμό, αλλά μόλις σε κάλεσαν πήρες το επόμενο αεροπλάνο και ήρθες. Τι σημαίνει για σένα να είσαι εδώ;

«Σημαίνει πολλά για μένα να είμαι εδώ. Προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ να βρω το δρόμο μου μεσα από τις προπονήσεις. Ελπίζω να μπορώ να παίξω. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είμαι εδώ, γιατί θέλω να είμαι εδώ. Είμαι περήφανη να είμαι μέρος αυτής της ομάδας. Πάντα είμαι χαρούμενη να είμαι με αυτά τα κορίτσια και πάλι, μου είχαν λείψει και μου αρέσει πάντα όταν όταν έχω την ευκαιρία να παίξω με αυτά τα κορίτσια».

-Σε αυτή την περίεργη λόγω κορονοϊού σεζόν, είχες την ευκαιρία να παίξεις στο WNBA. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό για σένα;

«Ήταν πραγματικά μια ιδιαίτερη σεζόν για μένα. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα. Την προηγούμενη φορά που ήμουν στο WNBA ήταν το 2015, οπότε πέντε χρόνια μετά ήταν κάτι εκπληκτικό. Δεν ήξερα αν θα επιστρέψω ή όχι. Αλλά είχα αυτήν την ευκαιρία μετά από μια σεζόν στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μου φέρνει καλή τύχη προσωπικά και με οδήγησε στο WNBA».

-Έχεις περάσει τραυματισμούς και εγχειρήσεις, αλλά παραμένεις στο παρκέ. Τι σημαίνει το παιχνίδι το ίδιο για σένα;

«Σίγουρα σημαίνει τα πάντα. Έβαλα τα πάντα σε αυτό το παιχνίδι. Έδωσα τα πάντα, έκανα το καλύτερο για να μπορώ να συνεχίσω να παίζω μέσα από εγχειρήσεις και τραυματισμούς. Αν δεν το αγαπούσα τόσο δεν θα ήμουν εδώ αυτή τη στιγμή. Οπότε, σημαίνει τα πάντα!»

ΠΗΓΗ: ΕΟΚ