Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Φασούλα: «Την Εθνική Γυναικών την χαρακτηρίζει η ψυχή και το πάθος »

Μετά από ένα διάλλειμα η Εθνική Γυναικών θα είναι και πάλι παρούσα σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Το νέο αίμα έχει πάρει τη σκυτάλη από τις «παλιές» και θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό στη Βαλένθια.

Η Μαριέλλα Φασούλα μίλησε στην ΕΟΚ για την νέα προσπάθεια της Εθνικής και το πόσο σημαντική είναι παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και στα «όπλα» της ομάδας.

«Αναμφίβολα είναι πολύ σημαντική η επιστροφή μας σε Ευρωμπάσκετ. Νομίζω ότι η Εθνική έχει καταφέρει πολλά αυτά τα χρόνια. Θέλαμε πολύ να είμαστε στο Ευρωμπάσκετ και τα καταφέραμε, αν και έχουμε μια ομάδα ανανεωμένη και με πολλά νέα πρόσωπα. Θέλαμε να φέρουμε την Εθνική εκεί που μας την παρέδωσε η προηγούμενη γενιά».

Αν και νεανική ομάδα η Εθνική έχει κάποια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της με την Φασούλα να εξηγεί.

«Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στο Ευρωμπάσκετ και θέλουμε να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Την Εθνική Γυναικών την χαρακτηρίζει η ψυχή και το πάθος. Έχουμε όπλο μας την άμυνα και από εκεί ξεκινάνε όλα για μας.  Αυτό μας δίνει την ομαδικότητα που θέλουμε στο παιχνίδι μας, ενώ σημαντικό είναι να μείνουμε πιστοί στο πλάνο των προπονητών μας.  Δεν φοβόμαστε, εμπιστευόμαστε η μία την άλλη και αυτό που μπορεί να κάνει η ομάδα μας στο παρκέ».

Μια μεγάλη διοργάνωση απαιτεί και ειδική προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα.

«Δεν είναι μόνο το αθλητικό κομμάτι είναι και το ψυχολογικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμες και σε αυτό τον τομέα προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στους αγώνες. Δουλεύουμε βέβαια στις προπονήσεις σε καθημερινή βάση να δέσουμε σαν ομάδα, να βρούμε την χημεία μας και να χτίσουμε σε αυτό».

Μετά την Ουγγαρία ακολουθούν τα φιλικά στο Σπλιτ με Σλοβακία και Κροατία.

«Στα φιλικά που δώσαμε δείξαμε κάποια  καλά στοιχεία, όμως υπάρχουν και πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να βελτιώσουμε. Οσο πιο δυνατός είναι ο αντίπαλος τόσο το καλύτερο. Αυτά τα φιλικά μας βοηθάνε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμες στις επίσημες υποχρεώσεις μας».