Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ευρωμπάσκετ: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής

Εθνική ομάδα των Γυναικών έκανε το χρέος της κόντρα στην Λετονία μετά την “κακή” ήττα από το Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης συνεχίζει να κινείται σε ρυθμούς πρόκρισης σε ένα γκρουπ όπου και οι τέσσερις συμμετέχοντες (Ελλάδα, Ισπανία, Λετονία, Μαυροβούνιο) έχουν ακριβώς το ίδιο ρεκόρ μετρώντας από μια νίκη και μία ήττα.

Αν και η ομάδα του Πέτρου Πρέκα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στην 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων στις 20.45 της Κυριακής, θα γνωρίζει από πολύ νωρίτερα το μέλλον της στο θεσμό εφόσον κερδίσει η ίδια, καθότι Μαυροβούνιο και Λετονία μονομαχούν μεταξύ τους στις 12.45. Αν κερδίσουν οι πρώτοι, τότε σε περίπτωση νίκης η Ελλάδα είναι 2η και πέφτει στα μπαράζ με μια χώρα που θα τερματίσει στην 3η θέση του δικού της γκρουπ ενώ αν κερδίσουν οι τελευταίοι τότε θα είναι πρώτη αποκτώντας το μοναδικό απευθείας εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Σε περίπτωση μάλιστα νίκης του Μαυροβουνίου και δικής της ήττας, η Ελλάδα παραμένει στο παιχνίδι των μπαράζ ούσα 3η σε αυτό το σενάριο. Αυτό που δεν θέλει με τίποτα είναι να χάσει και ταυτόχρονα να ηττηθεί και το Μαυροβούνιο. Σε αυτό το σενάριο, η Ελλάδα είναι 4η και επιστρέφει πίσω στη βάση της από νωρίς.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μαυροβούνιο – Λετονία 12:15
Ισπανία – Ελλάδα 20:45

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 1. Ισπανία 1-1
  2. Ελλάδα 1-1
  3. Λετονία 1-1
  4. Μαυροβούνιο 1-1

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

* Αν νικήσουν Μαυροβούνιο και Ισπανία

 1. Ισπανία 2-1
  2. Μαυροβούνιο 2-1
  3. Ελλάδα 1-2
  4. Λετονία 1-2

 

* Αν νικήσουν Μαυροβούνιο και Ελλάδα

 1. Μαυροβούνιο 2-1
  2. Ελλάδα 2-1
  3. Λετονία 1-2
  4. Ισπανία 1-2

 

* Αν νικήσουν Λετονία και Ισπανία

 1. Λετονία 2-1
  2. Ισπανία 2-1
  3. Μαυροβούνιο 1-2
  4. Ελλάδα 1-2

 

* Αν νικήσουν Λετονία και Ελλάδα

 1. Ελλάδα 2-1
  2. Λετονία 2-1
  3. Ισπανία 1-2
  4. Μαυροβούνιο 1-2

 

 

Πηγή: basketblog.gr