Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Aναχώρησε για Ηράκλειο η Εθνική Μπάσκετ Γυναικών

Για το Ηράκλειο της Κρήτης αναχώρησε η Εθνική Γυναικών Μπάσκετ προκειμένου να συμμετάσχει στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Βουλγαρία και Σλοβενία με τους αγώνες να διεξάγονται σε «φούσκες» λόγω της πανδημίας του κορονοϊου και κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εκτός από τους αγώνες του Α’ Ομίλου που συμμετέχει η Εθνική Γυναικών στο Ηράκλειο θα διεξαχθούν και τα παιχνίδια του Β’ Ομίλου.

Στην ομάδα αναμένεται να ενσωματωθούν η Ελεάννα Χριστινάκη και η Μαριέλλα Φασούλα.

Μιλώντας για τη νέα πρόκληση της Εθνικής η Πηνελόπη Παυλοπούλου σχολίασε:

«Είναι σίγουρα ιδιαίτεροι αγώνες οι οποίοι διεξάγονται κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Μπροστά μας υπάρχει ένας σημαντικός στόχος που είναι άλλος από την πρόκριση και έχουμε δύο δυνατά παιχνίδια στα οποία πρέπει να δώσουμε το 100%. Ανεξαρτήτως των συνθηκών εκπροσωπούμε την Εθνική Ομάδα και πρέπει να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικές γίνεται. Προφανώς υπάρχουν δυσκολίες και όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό αποτελεί πρόβλημα για όλες τις ομάδες».

Η διεθνής πλέι μέικερ αναφέρθηκε και στις δύο αντιπάλους της Εθνικής τονίζοντας χαρακτηριστικά.

«Οσον αφορά στους αντιπάλους μας είχαμε αντιμετωπίσει πέρυσι τη Σλοβενία. Τότε δεν ήταν πλήρης, ενώ τώρα θα έχει στο ρόστερ της και τις δύο ψηλές που έλειπαν. Η προετοιμασία μας θα πρέπει να είναι πολλή καλή. Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα, δεμένη με εμπειρία, ενώ διαθέτει παίκτριες με ικανότητες. Αυτό θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο ματς. Με τη Βουλγαρία επίσης πρέπει να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν έχουμε συναντηθεί ξανά στον όμιλο και θα μας πουν οι κόουτς πώς να την αντιμετωπίσουμε. Θέλουμε σίγουρα την πρόκριση και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

Το πρόγραμμα των αγώνων

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Β3 14.00 Μαυροβούνιο-Ισραήλ

Α5 17.00 Ισλανδία-Σλοβενία

Α6 20.00 Ελλάδα-Βουλγαρία

Σάββατο 14 Νοεμβρίου

Β4 14.00 Σουηδία-Ισραήλ

Α7 17.00 Βουλγαρία-Ισλανδία

Α8 20.00 Ελλάδα-Σλοβενία

ΠΗΓΗ: ΕΟΚ