Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Aφιέρωμα του Παναθηναϊκού στην «χρυσή» χρονιά του 2000

Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου κάνει μια ιστορική αναδρομή για την πορεία της Γυναικείας ομάδας Μπάσκετ του συλλόγου, με κομβικό σημείο την χρονιά του 2000 που οι «πράσινες» κατέκτησαν πρωτάθλημα και κύπελλο. 
Αναλυτικά το αφιέρωμα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου
Το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1937 .Οι «πράσινες» άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 και είναι χαρακτηριστικό ότι κατέκτησαν το πρωτάθλημα Αθήνας το 1950 ενώ λίγα χρόνια αργότερα το 1954 κατέκτησαν το κύπελλο Πάσχα. Λίγο νωρίτερα, το 1948 η δεύτερη ομάδα του ΠΑΟ είχε κατακτήσει το κύπελλο Μαντέλλου.

Μέχρι και το 1967 περίπου ο κορμός της ομάδας αποτελούταν συχνά από αθλήτριες που ανήκαν στις οικογένειες αθλητών η παραγόντων του Συλλόγου και προπονούνταν στο κλειστό της Λεωφόρου από το 1960 περίπου.

Από το 1983 η ομάδα συμμετέχει στα πρωταθλήματα της μεγάλης κατηγορίας και έπεσε την σεζόν 2017-18 όταν αναγκάστηκε να αγωνιστεί με νεάνιδες.

Στο ενδιάμεσο οι «μαχητικές ψυχές» είχαν πανηγυρίσει τέσσερα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδας.

Κορυφαία σεζόν του τμήματος θεωρείται η χρονιά 1999-2000 που κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο επί διοίκησης Θοδωρή Αλούπη.

Προπονήτρια της ομάδας ήταν η Γιασεμή Σαμαντούρα ενώ αγωνίστηκαν οι Ρόμπινσον, Βαν Γκορπ, Καλεντζου, Νικολαϊδου, Παπαδήμου, Παπαμιχαήλ, Τριαλώνη, Λιάκου, Κουμιώτη και Ρογκίτη.

ΠΗΓΗ: pao1908.com