Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Δίελα: «Για μας όλα ξεκινάνε από την άμυνα, αποτελεί το όπλο μας και είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει»

Μετά από πολλές συμμετοχές σε αγώνες της προκριματικής φάσης η Ιωάννα Δίελα θα είναι για πρώτη φορά παρούσα σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ.

Η έμπειρη φόργουορντ μίλησε στην σελίδα της ΕΟΚ για τα φιλικά προετοιμασίας, τα όπλα της Εθνικής Γυναικών, αλλά και για τα συναισθήματά της που θα φορέσει τη γαλανόλευκη στη Βαλένθια σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Τα φιλικά προετοιμασίας ολοκληρώθηκαν. Ποια τα συμπεράσματα;

«Ολοκληρώσαμε τον κύκλο των φιλικών, αλλά δυστυχώς δεν δώσαμε το τελευταίο με το Βέλγιο λόγω κορονοϊού. Η εικόνα μας συγκριτικά με το πρώτο φιλικό έχει αλλάξει. Διορθώσαμε τις ατέλειες στο παιχνίδι μας σε άμυνα και επίθεση, ενώ έχουμε φτιάξει και τους αυτοματισμούς μας. Δυστυχώς χάσαμε τη Χριστινάκη, η οποία τραυματίστηκε στο φιλικό με το Βέλγιο και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό της. Έχουμε λίγες ημέρες πριν το τζάμπολ και  αρχίσαμε ήδη να στοχεύουμε στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης αυτό με το Μαυροβούνιο».

Το Ευρωμπάσκετ πλησιάζει. Τι είναι αυτό που περιμένουμε από την Εθνική Γυναικών;

«Η Εθνική όπως και σε κάθε διοργάνωση θα δώσει και την ψυχή της στα παιχνίδια και θα κάνει τα πάντα για να πετύχει τον βασικό της στόχο που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, έχουμε δυνατές ομάδες να αντιμετωπίσουμε, αλλά θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις»

Ποια τα δυνατά σημεία της Εθνικής Γυναικών; Τι είναι αυτό που την χαρακτηρίζει;

«Για μας όλα ξεκινάνε από την άμυνα, αποτελεί το όπλο μας και είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει. Βγάζουμε πάθος μέσα στο παρκέ και ότι δεν τα παρατάμε ποτέ. Επίσης έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα μας γεγονός μου μας δίνει ακόμα περισσότερη ενέργεια. Μας αρέσει που είμαστε στην Εθνική Ομάδα και το απολαμβάνουμε».

Για σένα είναι η πρώτη συμμετοχή σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Πώς το βιώνεις;

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και μου δίνεται η ευκαιρία να πάρω μέρος στο Ευρωμπάσκετ. Προσπαθώ να απολαύσω και να ζήσω την κάθε στιγμή. Όσα ζήσαμε όταν πήραμε την πρόκριση στη Λουμπλιάνα ήταν μοναδικές στιγμές για μένα. Θα ήθελα να ξαναζήσω κάτι ανάλογο και εύχομαι να τα καταφέρω αυτή τη φορά με την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

πηγή ΕΟΚ