Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Χάντμπολ: Ο Μπούνας ποντάρει και στην ψυχολογία

Ο προπονητής της Νέας Ιωνίας, Κωστής Μπούνας, μετά την νίκη της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ θεωρεί ότι η ψυχολογία των αθλητριών του ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που έπαιξε σπουδαίο ρόλο για να πάρουν την νίκη.
«Φτιάξαμε την ψυχολογία μας και πήραμε σήμερα την νίκη κάνοντας το 2-1. Θα δώσουμε τα πάντα στο παιχνίδι της Τετάρτης για να φέρουμε το τελευταίο παιχνίδι εδώ.
100% το πιστεύω ότι παράγοντας της νίκης ήταν το ψυχολογικό κομμάτι. Είχαμε και ατυχίες μέσα στο παιχνίδι που όμως καταφέραμε και τις καλύψαμε με ηρεμία, οπότε νομίζω ότι το καθαρό μυαλό ήταν αυτό το οποίο μας έδωσε την νίκη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια που δεν το είχαμε.
Η καλή άμυνα που παίξαμε είναι και αυτό είναι θέμα μυαλού. Γιατί τα λάθη που κάναμε στο δεύτερο ειδικά παιχνίδι που ήταν αρκετά, πάνω στην Θεσσαλονίκη, δεν θεωρώ ότι ήταν θέμα ικανότητας, άλλωστε μέσα σε δύο και τρείς ημέρες δεν μπορείς να αλλάξεις τακτικά πράγματα ούτε να μάθεις καινούργια πράγματα. Σε δύο μέρες δεν μπορείς να παίζεις αυτήν την άμυνα και πρίν δυο ημέρες να παίζεις μία άλλη.
Άρα ξεκάθαρα φτιάξαμε το μυαλό μας, πετύχαμε αυτά που είχαμε δουλέψει αυτό τον καιρό, αυτούς τους δύο μήνες που είμαι εδώ και προχωράμε σιγά-σιγά με ηρεμία και περισσότερο βασικά με ταπεινότητα πρέπει να προχωρήσουμε.
Δεν μπορείς να παίζεις έναν τελικό και να μην πάς για την νίκη, όποιες και αν είναι οι συνθήκες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα αντίστοιχο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε ακόμη περισσότερο το μυαλό μας γιατί θεωρώ ότι έχουμε και άλλο περιθώριο να το καταφέρουμε αυτές τις ημέρες και πιστεύουμε οτι με ένα αντίστοιχο παιχνίδι και πολύ καλή τακτική σε άμυνα και επίθεση θα φέρουμε την σειρά πίσω
».

 

Πηγή: e-handball.gr