Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ασφάλιση και ιδιωτικά συμφωνητικά σε Α’ Εθνικές Γυναικών

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής νέες πρωτοβουλίες που αφορούν στην Ασφαλιστική και Εργασιακή κατοχύρωση στις μεγάλες κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, με υπογραφή και κατάθεση ιδιωτικών συμφωνητικών.

Με αυτές τις αλλαγές τα ερασιτεχνικά πλέον σωματεία και οι αθλήτριες τους  θα θεωρείται ότι παρέχουν αμειβόμενη υπηρεσία.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε επίσης ότι στόχος, είναι αυτή την Παρασκευή να παρουσιάσει επικαιροποιημένα στοιχεία για την ακόμη πιο ασφαλή λειτουργία του αθλητισμού και την επανέναρξη πολλών πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ.Αυγενάκης σχετικά με την Ασφάλιση:

Με την ευκαιρία αυτή, λοιπόν, να σας ενημερώσω για τις επόμενες πρωτοβουλίες μας που θα υλοποιηθούν άμεσα:
* Στο νομοσχέδιο που φέρνουμε τις επόμενες μέρες στη Βουλή και ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση, φέρνουμε προς ψήφιση διάταξη για τους ερασιτέχνες αθλητές. Τι θεσπίζει αυτή η διάταξη; Ορίζεται ότι οι αθλητές που αγωνίζονται σε σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των:

> Α΄ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου Γυναικών,
> Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών,
> Α2 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών,
> Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πετοσφαίρισης Γυναικών,
> Α1 Εθνικής Κατηγορίας Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών,
> Α1 Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών

δύνανται να υπογράφουν σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό παροχής αθλητικών υπηρεσιών, το οποίο θα κατατίθεται στις οικείες ομοσπονδίες.
Να διευκρινίσω, για όσους δεν το γνωρίζουν ότι αυτές οι κατηγορίες που προανέφερα, θεωρούνται ερασιτεχνικές και εξετάζουμε να προσθέσουμε και άλλες.

Εάν, λοιπόν, τα οικονομικά ανταλλάγματα ανέρχονται κατ’ ελάχιστον στο ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) €, υφίσταται υποχρέωση ασφάλισης του αθλητή, υπό το ειδικό καθεστώς εισφοράς ύψους 1%.

Με απλά λόγια, με τη ρύθμιση αυτή οι νυν ερασιτέχνες αθλητές -κατ’ όνομα μόνο ερασιτέχνες, καθώς αυτή η αθλητική τους δραστηριότητα είναι η κύρια δραστηριότητα τους, από αυτήν ζουν τις οικογένειες τους- κατοχυρώνονται.

Θα μπορούν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη, και αν αυτή η διάταξη προϋπήρχε, θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στα μέτρα προστασίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Στηρίζουμε με πράξεις τους ερασιτέχνες αθλητές και όχι με λόγια.