Τα πάντα για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο Μπάσκετ Βόλλεϋ Handball Polo

Ολοκλήρωση σεμιναρίου «Εκπαίδευση και Αξιολόγηση τερματοφυλάκων»

Ολοκληρώθηκε το διήμερο διαδικτυακό σεμινάριο για προπονητές τερματοφυλάκων, σκάουτερ και αναλυτές ποδοσφαίρου με τίτλο «Εκπαίδευση και Αξιολόγηση τερματοφυλάκων» που πραγματοποιήθηκε από το Institute of Sports Analysis, την Δευτέρα 22/4 και την Τρίτη 23/4.

Στο σεμινάριο, που είχαν ευκαιρία να το παρακολουθήσουν δωρεάν οι παλιοί και νέοι σπουδαστές του Ινστιτούτου Αθλητικής Ανάλυσης, είχαμε την τιμή να έχουμε ως εισηγητές και ομιλητές καταξιωμένους Έλληνες προπονητές τερματοφυλάκων και πρώην διεθνείς τερματοφύλακες.

Συγκεκριμένα την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, ομιλητής ήταν ο Νίκος Γκορτζής, προπονητής τερματοφυλάκων της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού, ο οποίος ανέλυσε τα Πρωτόκολλα προπόνησης τερματοφυλάκων στο ποδόσφαιρο γυναικών και τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν από τα πρωτόκολλα προπόνησης στο ποδόσφαιρο ανδρών.

Ακολούθως μίλησε ο Διονύσης Χιώτης, επικεφαλής προπονητών τερματοφυλάκων Ακαδημιών ΑΕΚ και ανέλυσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ακαδημίας ΑΕΚ για τους τερματοφύλακες, τα πρωτόκολλα προπόνησης καθώς και το πώς γίνεται η αξιολόγηση των νεαρών τερματοφυλάκων.

Την δεύτερη μέρα του σεμιναρίου άνοιξε ο Στέλιος Βραδέλης, διευθυντής του Institute of Sports Analysis και παρουσίασε την χρήση πλατφόρμας για την αξιολόγηση τερματοφυλάκων.

Στη συνέχεια, την σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Κρυωνάς, προπονητής τερματοφυλάκων ΠΑΟΚ Β’ και παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των τερματοφυλάκων των Β΄ ομάδων των ΠΑΕ και πώς γίνεται η αξιολόγηση για την προώθηση τους στην πρώτη ομάδα.

Το σεμινάριο του Institute of Sports Analysis έκλεισε με την ομιλία του ο Φάνης Κατεργιαννάκης, προπονητής τερματοφυλάκων Εθνικών Ομάδων, ο οποίος ανέλυσε τα χαρακτηριστικά ενός τερματοφύλακα υψηλού επιπέδου και των Εθνικών ομάδων.