Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι τους στο Κύπελλο Ασίας, όπου οι παίκτριες της εθνικής του Ιράν δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, στο χθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο την Αυστραλία τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο και μάλιστα με στρατιωτικό χαιρετισμό.
Στο παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Αυστραλία, οι ποδοσφαιρίστριες του Ιράν τραγούδησαν κανονικά τον εθνικό ύμνο, ενώ έκαναν και στρατιωτικό χαιρετισμό κατά την διάρκεια της ανάκρουσης. Στο εναρκτήριο παιχνίδι τους με αντίπαλο τη Νότια Κορέα στις 2 Μαρτίου, οι παίκτριες της εθνικής ομάδας δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και σύμφωνα με το AP, η στάση τους ερμηνεύτηκε είτε ως πράξη αντίστασης προς το θεοκρατικό καθεστώς, είτε ως δείγμα πένθους.
Οι παίκτριες αρνούνται να σχολιάσουν τις επιθέσεις ή τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Η προπονήτρια της ομάδας δήλωσε μάλιστα πως είναι σημαντικό να παραμείνουν συγκεντρωμένες στο τουρνουά.
Πάντως, μία ημέρα πριν από την έναρξη του Κυπέλλου Ασίας, η παίκτρια Σάρα Ντιντάρ, δάκρυσε όταν ρωτήθηκε για τον πόλεμο: “Προφανώς όλες ανησυχούμε και είμαστε στεναχωρημένες για ό,τι συνέβη στο Ιράν και στις οικογένειές μας εκεί. Ελπίζω για την χώρα μας να έχει καλές ειδήσεις στο μέλλον και ελπίζω η πατρίδα μου να πατήσει στα πόδια της γερά”.


